Luka Stojanović (©AFP)
Luka Stojanović (©AFP)

Maestralni Luka Stojanović: Ameri počinju da upoznaju razornu desnicu srpskog veziste (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.08.21. | 02:58

Nekadašnji omladinac Partizana, kasnije prvotimac Čukaričkog, postigao oba gola za Čikago koji je dobio Njujork Red Bulse sa 2:1 u MLS-u. Sa pet golova je najbolji strelac tima iz Ilinoisa

Utakmica karijere Luke Stojanovića "preko bare". Ameri počinju da upoznaju razornu desnicu koju ima nekadašnji omladinac Partizana, kasnije fudbaler lisabonskog Sportinga koji se vratio na veliku scenu u dresu Čukaričkog. Odlične igre u dresu Brđana, pogotovo gol sa centra protiv Crvene zvezde na Marakani krajem 2019. godine, kada je prevario Milana Borjana, otvorila su mu vrata MLS-a. Za pola miliona evra je pojačao Čikago početkom prošle godine. Nije imao sreće po dolasku u Ilinois. Sezona je prekinuta zbog virusa korone, kasnije je imao i povredu, ali u novom šampionatu odlične i efikasne partije Stojanovića.

Luka je bio najzaslužniji za pobedu Čikaga na stadionu Soldžer fild protiv Njujork Red Bulsa sa 2:1 u MLS-u. Za prvih osam minuta meča protiv Bikova postigao je oba gola za svoj tim. Prvi je bio sa TV špice već u drugom minutu. Dobio je upotrebljivu loptu i onda odapeo projektil sa oko 20 metara. Neodbranjivo za golmana gostiju, Brazilca Karlosa. Ni dva čuvara mreže ne bi odbranili ovu bombu srpskog veziste.

Izabrane vesti

U osmom minutu opet je egzekutor bio Stojanović. Dobro je pratio akciju svog tima. Posle ubacivanje lopte iz auta, ona je došla do nekadašnjeg igrača Čukaričkog koji ju je zakucao u mrežu volejem sa oko pet, šest metara.

Bio je to njegov peti gol u prvenstvu. Prvi je strelac svog tima. Fajer je u naletu, nije poražen na tri poslednje utakmice i uključio se u borbu za plej-of u Istočnoj konferenciji MLS-a.

Stojanović je odlično počeo sezonu. Postigao je dva pogotka u prva dva kola najbolje lige SAD-a protiv Nju Inglanda i Atlante. Onda je zatresao mrežu Interu iz Majamija Dejvida Bekama, 23. maja. Imao je krizu Luka, dva i po meseca je bio bez postignutog pogotka, izgubio je i mesto startera. Na prethodna tri duela je odiigrao samo 23 minuta, a sada je sa dva gola odigrao najbolju utakmicu otkad je u MLS-u i sigurno naterao švajcarskog trenera Rafaela Vikija da mu ukaže više poverenja u nastavku šampionata.

Superkup Evrope – sreda, 21.00: (1,75) Čelsi (3,50) Viljareal (5,10)

Sve što su Njujorčani uspeli da urade bio je gol u poslednjim trenucima meča, kada je Tom Berlou samo ublažio poraz tima iza koga stoji moćni brend Red Bul.

Budi se Inter iz Majamija koji je pobegao sa začelja Istočne konferencije. Na Floridi je pobeđena Filadelfija sa 2:1, a u prvom planu bio je nekadašnji napadač Reala, Napolija, Juventusa i Milana Gonzalo Iguain. Gosit iz Pensilvanije su vodili, ali je Argentinac prvo izjednačio, a u poslednjim trenucima meča, u petom minutu sudijske nadoknade, bio asistent mladom Indijanu Vasilevu za pobedonosni pogodak za ekipu koju trenira Fil Nevil, a jedan od vlasnika je engleski superstar Dejvid Bekam.

MLS

Nedelja

Sinsinati – Orlando 1:1 (1:0)

/Brener 42 – Nani 56/

Kolumbus – Atlanta 2:3 (1:2)

/Mensah 37, Santos 90+1pen – Barko 5, 35, Moreno 65pen/

Minesota – Hjuston 2:0 (1:0)

/Lod 14, Kalman 71/

Toronto – Njujork Siti 2:2 (0:2)

/Larjea 49, Pocuelo 55 – Rodriget 12, Tajuri 21/

Dalas – Ostin 2:0 (0:0)

/Holingšed 50, Fereira 63/

Kolorado – Kanzas Siti 0:0

Portland – Solt Lejk 3:2 (2:1)

/Asprilja 10, Čara 29, Mora 62 – Rusnak 40, Krajlah 80/

Ponedeljak

Čikago – Njujork Red Buls 2:1 (2:0)

/Stojanović 2, 8 – Berlou 90+7/

Inter Majami – Nešvil 2:1 (0:0)

/Iguain 60, Vasilice 90+5 – Sapong 48/

Nju Ingland – Fildadelfija 2:1 (2:1)

/Polster 10, Bou 39 – Aronson 31/

San Hoze – Los Anđeles FC 2:1 (2:1)

/Natan 11, Lopez 28 - Džuili 39ag/

Di Si Junajted – Montreal 2:1 (1:1)

/Nahar 40, Kamara 54 - Brout-Giljard 16/

Los Anđeles Galaksi – Vankuver 1:1 (1:0)

/Kabral 32 - Veselinović 50/



tagovi

MLSmls ligaLuka StojanovićČikago FajerNjujork Red BulsGonzalo IgainGonzalo IguainDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara