Foto: Reuters
Foto: Reuters

Majorka dolazi po osvetu i prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 12:20

Ekipa Luisa Garsije je oba puta ove sezone poražena od Fuenlabrade, koja na svom terenu u prvenstvu nije slavila od kraja septembra

Zavesu na 31. kolo Segunde spustiće na stadionu Fernando Tores Fuenlabrada i Majorka (21.00). Euforičan nakon trijumfa nad Leganjesom u prethodnom kolu, domaćin veruje da može da uzme skalp još jednom timu iz vrha tabele, dok gosti traže povratak na pobednički put sa kojeg su skrenuli pre dve nedelje.

Osim što već dva kola ne zna za trijumf, Majorka ima dva dodatna motiva da se kući vrati sa tri boda u džepu. Prvi - liderska pozicija. Pobedom nad Fuenlabradom ekipa Luisa Garsije bi zasela na čelo tabele sa komotna tri boda prednosti.

Izabrane vesti

Drugi – osveta, jer samo dva puta su se današnji rivali međusobno sastajali i u oba navrata slavila je Fuenlabrada. Zanimljivo, oba puta ove sezone, u prvenstvu u gostima, a zatim i u Kupu Kralja na svom terenu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

(3,00) Fuenlabrada (2,75) Majorka (2,75)

Međutim, bio je to jedini trijumf Kirikosa na svom terenu još od kraja septembra i pobede nad Albaseteom. Ako se ograničimo samo na prvenstvo ili pak regularnih 90 minuta, Fuenla na stadionu Fernando Tores nema pobedu na poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima.

Štaviše, slovi za drugog najslabijeg domaćina, dok je Majorka daleko najuspešniji gost, sa 31 prikupljenim bodom i svega šest primljenih golova na 4 gostujućih utakmica. Kao što rekosmo, posle serije od tri pobede, u prethodna dva kola je osvojila samo bod i ovo će biti idealna prilika da se vrati na željenu trasu.

Najbolji strelac gostiju Amat Ndijae (osam golova) biće u rotaciji za meč, pošto je prethodni propustio zbog povrede, dok su Martin Valjent, Aleksandar Trajkovski i Lago Žunior dobili pozive svojih reprezentacija, te Garsija ne može da računa na njih. Doduše, samo Valjent ima standardnu ulogu u timu Majorke.

U ekipi Fuenlabrade nema kadrovskih problema. Na terenu se očekuje gotovo identičnih 11 iz susreta sa Leganesom, uz eventualno jednu ili dve promene, uveravaju španski mediji.

ŠPANIJA 2 - 31. KOLO

Ponedeljak

21.00: (3,00) Fuenlabrada (2,75) Majorka (2,75)



tagovi

SegundaŠpanija 2MajorkaFuenlabrada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara