Majstor Docić: Lepši mi je gol protiv Zvezde nego protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 01:49

"Oliver Kovačević, naš trener golmana, rekao mi da probam protiv crno-belih. Pokušao sam i postigao gol. Ovoga puta nisam imao savetodavca"...

Najlepši detalj na finalnoj utakmici finala Kupa Srbije bio je pogodak Marka Docića iz kornera. Kapiten Čukaričkog savladao je Milana Borjana direktnim udarcem iz kornera, ali kasnije će se ispostaviti da to nije bilo dovoljno za slavlje na Marakani.

Izabrane vesti

"Znali smo šta nas očekuje, Zvezda je iskusna ekipa, zna da igra ovakve utakmice. Mi, sa druge strane, izašli smo sa četiri bonusa u poslednjoj liniji. Imali smo svoje šanse, mogli možda i da povedemo 2:0, ali smo posle 1:1 pali psihološki i vrlo brzo primili drugi gol. Imali smo šansu posle prekida u 82. minutu, ta stativa... Lopta je izašla iz gola i tu je bio naš kraj. Čestitam saigračima na izvanrednoj borbi i velikom požrtvovanju, naravno, čestitam i Crvenoj zvezdi na zasluženom trofeju".

Kolika je uteha jedan od najlepših golova koji su postigli gosti na Marakani?

"Postoji negde ta uteha, makar kod mene. Pokazao sam da gol protiv Partizana nije slučajnost. Drago mi je da sam večeras postigao gol iz kornera, čini mi se prvi takav na Marakani od Piksijevog".

Koji je gol lepši - protiv Zvezde ili Partizana?

"Mislim da je ovaj protiv Zvezde".

Nisi potom ponovo pokušavao, sledeće udarce iz ugla si koristio da centriraš...

"Borjan se već za sledeći korner povukao i bilo bi suludo. Potom smo iz kornera imali i šansu za 2:0, Tošić je skočio, ali je Dragović sa gol linije izbio loptu. Tada da smo postigli gol, verovatno da bismo se dodatno podigli, a i 2:0 je teško stići".

Protiv Partizana si imao sugestiju da pokušaš da iznenadiš golmana, da li si i sad imao nekog savetnika?

"Oliver Kovačević, naš trener golmana, rekao mi da probam protiv crno-belih. Pokušao sam i postigao gol. Večeras nisam imao savetodavca, osetio sam da može da se desi i uputio udarac".

Koliko je formacija sa pet igrača u poslednjoj liniji otežala uigravanje, a koliko doprinela da iznenadite rivala?

"Imali smo dva dana da uvežbamo taktiku. U dve utakmice protiv Zvezde na Marakani primili smo osam golova. Želeli smo nešto da promenimo i koliko god da je ta formacija teška, sve se to stiže željom. Svesno smo se spustili nisko i nadali se da možemo iz kontre da napravimo dobar rezultat", završio je Docić.


tagovi

Kup SrbijeMarko Docić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara