Tod Boli (©Reuters)
Tod Boli (©Reuters)

Majstor kombinacija Tod Boli: Traži izuzeće Čelsija od finansijskih pravila zbog - Romana Abramoviča

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 10:47

Američki biznismen radi aktivno na tome da klub dobije posebne uslove zbog svega što se dešavalo u vremenu pre promene "vlasti"

Otkako je postao vlasnik Čelsija, Tod Boli ne prestaje da izaziva jake reakcije svojim postupcima. Prvo je klub uveo u najveću potrošačku akciju jer je korišćenjem rupe u pravilniku finansijskog fer-pleja dao blizu 630.000.000 evra na 16 pojačanja tako što je ugovorima igračima i na deset godina rastegao otplaćivanje obeštećenja zbog čega je reagovala i UEFA. Osim toga, američki biznismen konstantno pokušava da implementira biznis ideje karakteristične za sport u SAD, od uvođenja trejdova, do Ol star utakmica.

Boli je izrastao u fudbalskog inovatora, a izgleda da će postati i majstor raznih kombinacija. Naime, Ostrvom je odjeknula vest da će Boli tražiti Čelsijevo izuzeće iz finansijskog pravilnika Premijer lige kada bude došlo vreme da se svode računi na kraju sezone. Argument za ovakav zahtev jesu sankcije pod kojima je klub bio zbog Romana Abramoviča pre nego što je ruski oligarh proteran iz engleskog fudbala.

Izabrane vesti

11. februar, 13.30: (3,80) Vest Hem (3,25) Čelsi (2,20)

Po pravilniku Premijer lige klubovima je dozvoljeno da budu u minusu oko 120.000.000 evra u bilo kom peridu tokom tri godine. Čelsi je zaključno sa krajem 2021. godine došao u zaostatak od 170.000.000 evra. Međutim, zbog pandemije virusa korona Premijer liga je dala dozvolu klubovima da amortizuju dugove iz tog perioda.

Boli u svom obrazloženju tvrdi da Čelsi pred kraj Romanove vladavine nije mogao da prihoduje ništa u periodu od tri meseca. I dalje je nejasno kako će Premijer liga reagovati na Čelsijev zahtev. Finansijski fer-plej će zbog Čelsijevog eksploatisanja rupe u pravilniku promeniti neke detalje, a Premijer liga još nije dala konkretan odgovor.

Svakako, američkom biznismenu ne manjka ideja...


tagovi

Tod BoliČelsiZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara