Nik Blekmen (©Reuters)
Nik Blekmen (©Reuters)

Makabi sa Grkom Donisom nastavlja gde je Ivić stao

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.20. | 13:33

Otišao je srpski stručnjak sa kormila tima iz Tel Aviva, a šampion Izraela blizu osvajanja prvog trofeja u novoj sezoni

Ostavio je srpski stručnjak Vladimir Ivić šampionski pelcer u Tel Avivu. Protekle dve sezone je Makabi osvojio titule u Izraelu, u prošlom šampionatu nadmoćno sa 16 bodova više u odnosu na Makabi iz Haife. Nekadašnji fudbaler Partizana i PAOK-a karijeru nastavlja na Ostrvu u redovima Votforda. Stršljenove će pokušati da vrati u Premijer ligu.

Makabi je ostavio grčkom stručnjaku Giorgosu Donisu, nekadašnjem treneru Panatinaikosa. On je u sredu imenovan za novog trenera Makabija. Protekle dve sezone bio je na klupi atinskog velikana. Donis je potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom produženja na još godinu dana.

Izabrane vesti

Donis je rođen u Nemačkoj igrao je za Panatinaikos kao vezista i između 1992. i 1996. osvojio dva grčka prvenstva i tri grčka kupa. Potom je branio boje Blekburn Roversa, AEK-a, Šefild Junajteda i Hadersfilda.Igrao je za grčku reprezentaciju na 24 utakmice između 1991. i 1997. godine postigavši pet golova. Trenersku karijeru počeo je 2002. godine, vodeći grčke klubove Ilisiakos, AEL, AEK Atina, Atromitos i PAOK, APOEL Nikozija, Al Hilala, a poslednje dve godine je bio na kormilu zelenih iz Atine.

Prvi trofej je na dohvat ruke najpopularnijem izraelskom klubu. U prvom meču Superkupa, Makabi je u gostima pobedio osvajača kupa Hapeol Ber Ševu sa 2:0 pogocima napadača sa Barbadosa Nika Blekmena. Večeras (19.30) je revanš u Tel Avivu i to bi trebalo da bude formalnost za domaćina. Napadač sa Barbadosa je u Makabiju na pozajmci iz engleskog Derbi Kauntija.

Poslednjih pet utakmica ova dva tima dolazio je tip 0-2. Prošle sezone ova dva tima su igrala četiri puta u prvenstvu i skor je izjednačen, po pobeda na obe strane, uz dva nerešena ishoda. U Tel Avivu je Makabi dobio 2:0, a u drugom meču sezone nije bilo pobednika – 1:1.

Novi trener debitovaće na klupi večeras, a ovaj revanš Superkupa poslužiće mu kao odlična provera pred izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi rival Makabija u prvom kolu je letonski šampion Riga.

SUPERKUP IZRAELA – REVANŠ

Četvrtak

19.30: (1,60) Makabi Tel Aviv (3,60) Hapoel Ber Ševa (5,60) /prvi meč 2:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Izrael 1IzraelMakabi Tel AvivHapoel Ber Ševa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara