Goran Pandev (©Reuters)
Goran Pandev (©Reuters)

Makedonci za istoriju i premije od 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 12:31

Naši južni susedi i Gruzija igraju u Tbilisiju za premijerno učešće na Evropskom prvenstvu naredne godine

Posle dugog čekanja fudbalska reprezentacija Severne Makedonije je u poziciji da igra za istoriju, da igra za Evropsko prvenstvo naredne godine. Poslednja prepreka na puta ka kontinentalnoj smotri koju sanjaju Pandev i ostali je Gruzija, a da bi se san ostvario potreban im je perfektan meč u Tbilisiju.

Oba prethodna međusobna susreta završena su identičim rezultatom (1:1), a zanimljivo je to da su Makedonci u oba navrata ostali sa igračem manje – dakle, mogu da se nose s ovim rivalom.

Izabrane vesti

Makedonski selektor Igor Angelovski nije menjao tim, s tim da sada može da računa i na Elifa Elmasa, koji je zbog COVIDA-19 propustio polufinalnu utakmicu plej-ofa sa takozvanim Kosovom, a problem mogla bi da bude povreda kvadricepsa na koju se žalio defanzivni vezista zagrebačkog Dinama Arijan Ademi. Jedan od najboljih fudbalera hrvatskog šampiona stisnuće zube i igrati od prvog minuta u Tbilisiju, javljaju makedonski mediji.

Na golu će biti Dimitrievski, trojica štopera su Bejtulai, Musliu i Velkovski. Levo i desno špartaće Alioski i Ristovski, na sredini terena Nikolov i Ademi, malo ispred Elmas i najistureniji će biti iskusni napadači koji igraju u Seriji A, Pandev i Nestorovski.

"Najvažnije je da izvršimo pritisak na njihove odbrambene igrače. Moramo da imamo veći posed lopte, jer igraju veoma široko, da koristimo ove linije i razmak između njih, gde smo najopasniji. Tamo su Elif i Goran Pandev i lopte idu na njih. Moramo da obratimo pažnju na prekide. Sve počinje od nas i mi smo ti koji moramo da damo ton igre. Stigli smo do finala i moramo da preduzmemo poslednji korak da bismo se plasirali na Evropsko prvenstvo“, rekao je selektor Angelovski.

Kod naši južnih suseda je euforija. Prilika koja će teško da se ukaže narednih godina. Sad ili nikad. Zato je Fudbalski savez Makedonije odlučio da će igrači da podele čak 3.000.000 evra u slučaju da prođu nekadašnju sovjetsku republiku, saznaje portal sportmedia.mk. Nagrada od UEFA za odlazak na EP naredne godine je 9.450.000. Fudbalerima bi trebalo da pripadne skoro trećina, što je najveća premija u istoriji makedonskog fudbala.

Glavobolju oko sastava ima i selektor Gruzije, Slovak Vladimir Vajs koji zbog povrede ne može da računa na jednog od najboljih igrača Giorgija Čakvetadzea, polušpica Genta. Kao i za Makedoniju, ovo je istorijski duel i za Gruziju, koja se takođe nada debiju na EP. Domaći teren jeste mala prednost, ali Severna Makedonija je pokazala da je sazrela kao ekipa.

BARAŽ ZA PLASMAN NA EP – JEDAN MEČ

Četvrtak

18.00: (2,65) Gruzija (2,75) Severna Makedonija (3,20)

20.45: (2,45) Mađarska (3,05) Island (3,15)

20.45: (2,70) Severna Irska (2,75) Slovačka (3,10)

20.45: (1,90) Srbija (3,40) Škotska (4,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

baraž za epreprezentacija Gruzijereprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara