Stadion "Todor Toše Proeski" (©Shutterstock)
Stadion "Todor Toše Proeski" (©Shutterstock)

Makedonija: Osvajač kupa i ovosezonski predstavnik u Evropi igraju za opstanak u eliti

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 12:37

Oba meča plej-auta Prve lige na programu su u utorak od 16 časova. Renova se sastaje sa Ohridom, Sileks sa Tikvešom

Ligaški deo prvenstva Makedonije je okončan, Škendija je osvojila titulu, a Škupi i Struga su kao drugi i treći na tabeli obezbedili kvalifikacije za Ligu konferencija. Ostalo je samo da se odigra plej-aut, a on je na programu danas od 16 časova.

Pomalo neobična situacija je da Sileks, koji će sledeće sezone takođe igrati u Ligi konferencija, možda da završi u nižem rangu. Osvajač kupa na stadionu "Todor Toše Proeski" u Skoplju igra protiv Tikveša, drugoplasiranog tima Druge lige Istok. Pobednik će sledeće sezone da igra u eliti.

Izabrane vesti

16.00: (1,38) Renova (4,40) Ohrid (7,75)

Tikveš je završio sezonu iza novog prvoligaša Bregalnice iz Štipa, ali sa čak 19 bodova više od trećeplasiranog Kit Goa. Uzdanica Sileksa u duelu za opstanak biće Pepi Gorgijev, koji je ove sezone na 21 utakmici postigao 13 golova i zabeležio devet asistencija.

"Izgleda da ću danas odigrati poslednji svoj meč za Sileks. Sada mi je najvažnije da omogućim timu da sledeće sezone igra u eliti, tamo gde to i zaslužuje. Ako izborimo opstanak, sezona će biti uspešna. Osvojili smo kup, obezbedili mesto u Evropi, ali sada moramo da osiguramo i opstanak. Tikveš je dobra ekipa. Imaju svoje želje i ambicije, moraćemo da budemo izuzetno oprezni. Uz sve poštovanje, Sileks je bolji tim i očekujem pobedu", istakao je Gorgijev.

Sileks i Tikveš su se sastali samo jednom u poslednjih 15 godina, u junu 2019. godine, takođe u plej-autu. Tada je Sileks trijumfovao sa 3:2.

U isto vreme za opstanak će da se bori Renova, koja je ove sezone predstavljala Makedoniju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Eliminisala je Alaškert u 1. kolu, ali je potom izgubila od Hajduka iz Splita (1:0). Posle toga su usledili loši rezultati u prvenstvu, dugo su navijači strepeli od direktnog ispadanja u niži rang, ali je u finišu prvenstva uspela Renova da bude bolja od Vardara i tako se izbori za plej-aut. Rival joj je Ohrid, drugoplasirana ekipa Druge lige Zapad.

"Tačno je da će nam to biti čudno. Prošle godine smo igrali u Evropi, sada se borimo za goli život. Renova prvi put igra baraž za opstanak, jasno je da će pritisak da bude na nama. Jasno je da moramo da pobedimo u ovom meču, ali to neće da bude nimalo lako. Baš naprotiv. Ohrid je čvrst tim koji će verovatno da igra strogo defanzivno tokom svih 90 minuta. Bilo bi drugačije da se igra na dva meča. Zato moramo da budemo izuzetno oprezni, ne smemo da pravimo greške", kazao je napadač Renove Remzigaik Selmani.

MAKEDONIJA 1 - PLEJ-AUT

Utorak

16.00: (1,38) Renova (4,40) Ohrid (7,75)

16.00: Tikveš - Sileks

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Makedonija 1SileksRenovaOhrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara