Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Makedonija: Vardar od danas drugoligaš?

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 08:31

Skopski velikan najverovatnije ispada iz lige jer ima četiri boda manje od Akademije Pandev i Renove. Danas poslednja nada u Strugi. Dug je 3.500.000 evra. Grad ne namerava da pomogne

Prošle sezone titula, ove verovatno ispadanje. Tužna sudbina Vardara, giganta iz Skoplja koga samo čudo može da spasi selidbe u drugu ligu. Dva kola pre kraja šampionata Makedonije, crveno-crni imaju četiri boda manje od konkurenata Akademije Pandev i Renove i pet od Sileksa. Ni maksimalna šest bodova verovatno neće značiti ništa. Vardar bi danas već mogao da postane drugoligaš ako ne dobije Strugu u gostima (16.00) ili ako ostala tri konkurenta danas ostvare pobede.

16.00: (1,23) Struga (5,20) Vardar (13,0)

Izabrane vesti

Plesao je skopski velikan po ivici provalije ove godine, samo je pobedio jednom u 2021. godini, i to "fenjeraša" Belasicu. Poslednja dva poraza od Boreca iz Velsa i u gradskom derbiju od Rabotničkog skupo će koštati crveno-crne. Odlazak ruskog biznismena Sergeja Samsonenka (povukao se prošlog leta i iz RK Vardar koga je dva puta doveo do krova Evrope 2017. i 2019. godine) uticao je na krah. Proteklog leta bio je pravi egzodus iz skopskog tima. Vardar je igra sa najmlađim timom u ligi.

I dalje je očajna finansijska situacija u klubu. Vardar duguje 3.500.000 evra, a gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov rekao je da je Vardar privatni klub i da grad ne namerava da preuzme dug. Pominjao se katarski investitor kao mogući spasilac, ali zasad od toga nema ništa.

Dva kola pre kraja šampionata kod naših južnih komšija poznato je već da je Škendija iz Tetova obezbedila četvrtu titulu. Škupi iz Skoplja je obezbedio kvalifikacije za Konfrencijsku ligu, ali ne i sigurno drugo mesto. Makedonija Đorče Petrov i Struga verovatno će da odluče o trećoj poziciji.

Osim Belasice koja je odavno ispala i Vardara koji je na pragu selidbe u niži rang, deveta i deseta pozicija vodi u plej-aut. Na tim mestima su trenutno Renova i Akademija Pandev koji jure Sileks (bod više) i Pelister (dva boda više) kako bi obezbedili opstanak. Akademija Pandev danas (16.00) ima lak posao jer ide na noge najgorem timu u ligi Belasici.

16.00: (2,65) Borec (2,90) Renova (2,80)

Borac i Renova danas (16.00) igraju jedan od ključnih mečeva za opstanak. Težak zadatak imaće Sileks iz Kratova koji gostuje Rabotničkom. Sileks na stadionu "Toše Proeski" u Skoplju ne može da računa na trenera Gorana Simova koji je suspendovan zbog crvenog kartona u meču sa Borecom iz Velesa. Tim iz Kratova je lišen usluga štopera Riste Karakamiševa koji je protekle nedelje zaradio peti žuti karton, pa mora da pauzira.

MAKEDONIJA 1 – 32. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

16.00: Belasica – Akademija Pandev

16.00: (2,65) Borec (2,90) Renova (2,80)

16.00: Makedonija Đ. P. – Škendija

16.00: Rabotnički – Sileks

16.00: Škupi – Pelister

16.00: (1,23) Struga (5,20) Vardar (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VardarMakedonijaMakedonija 1RenovaŠkendijaAkademija PandevŠkupiFK RabotničkiSileks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara