Nikola Maksimović i Edin Džeko (©AFP)
Nikola Maksimović i Edin Džeko (©AFP)

Maksimović pregovara sa Galatom, hoće ga i Murinjo

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 14:24

Roma pokazala interesovanje za reprezentativca Srbije

Rastao se Nikola Maksimović sa Đenovom posle ispadanja u Seriju B i sada kao slobodan igrač traži novi klub. Pisali su italijanski mediji da bi mogao nazad u Crvenu zvezdu, ali zasad nema nagoveštaja da bi to moglo da se desi. Nove informacije iz Italije ukazuju da bi štoper rodom iz Bajine Bašte karijeru mogao da nastavi u Turskoj, ali i da ga prati jedan od ambicioznijih klubova sa Apenina.

Naime, mediji sa Čizme redom prenose da je bivši fudbaler srpskog šampiona i Napolija u pregovorima sa ekipom Galatasaraja. Tako je i najbliži selidbi u Tursku, ali bi mogao da je stavi na čekanje, jer je interesovanje za njegove usluge pokazala i Roma.

Izabrane vesti

Maksimovićeva plata od 1.500.000 evra ispostavila se kao preveliki teret za Grifone po ispadanju. Pritom ni srpski defanzivac nije izrazio veliku želju da nastavi da igra na Luiđi Ferarisu. Zato su dve strane odlučile da se sporazumno rastanu. Đenova je značajno rasteretila budžet, a 30-godišnji fudbaler dobio odrešene ruke u izboru nove sredine.

Italijanski novinar Alfredo Pedula tvrdi i da je promenio agenta, mada nije podelio detalje. Republika piše da je već neko vreme u pregovorima sa Galatom, što potvrđuje i Pedula. Italijani su takođe uvereni da se Maksimović nalazi i na listi želja Žozea Murinja.

Rimljani su ovog leta izuzetno dobro poslovali. Kupili su Zekija Čelika iz Lila za 7.000.000 evra, na pozajmicu iz PSŽ-a doveli Žoržinja Vajnalduma, dok su kao slobodni igrači stigli Paulo Dibala, Nemanja Matić i Mile Svilar. Sada bi istim putem mogao da krene i njihov zemljak.

Žoze Murinjo navodno želi da ojača konkurenciju u zadnjoj liniji. Od štopera na raspolaganju ima Rožera Ibanjeza, Đanluku Mančinija, Maraša Kumbulu i Krisa Smolinga. Očigledno nije u potpunosti zadovoljan. Čini se da je svestan da će mu biti potreban još makar jedan iskusan fudbaler u defanzivnoj liniji, kako bi ostvario visoke ambicije kluba i vratio ga u Ligu šampiona.

Nikola Maksimović bi mogao da bude idealno pojačanje za Vučicu. Došao bi kao slobodan igrač, ne bi zahtevao prevelika primanja, a ima i ogromno iskustvo u Seriji A. Izuzev kratke pozajmice u moskovskom Spartaku, već devet godina je na Apeninima. Iza sebe ima 146 zvaničnih nastupa u italijanskom prvenstvu, postigao je i dva pogotka. Često je igrao i na međunarodnoj sceni, ubeležio 41 nastup u kvalifikacikama za Ligu Evrope, Ligi Evrope i Ligi šampiona.



tagovi

Nikola MaksimovićGalatasarajRomaŽoze MurinjoLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara