Paolo Maldini (Foto: AFP); Havijer Zaneti i Romelu Lukaku (Foto: Reuters)
Paolo Maldini (Foto: AFP); Havijer Zaneti i Romelu Lukaku (Foto: Reuters)

Maldini: Nismo mogli da se nosimo sa Interom, imamo značajno mlađi tim; Zaneti: Da izbegnemo Real u finalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 00:55

Nekada veliki protivnici na terenu, sada u foteljama klubova koje su i na travnatoj podlozi predstavljali, izneli utiske posle drugog derbija Madonine u polufinalu Lige šampiona

Overio je milanski Inter plasman u finale Lige šampiona pobedom od 1:0 pred svojim navijačima, s ozbirom da je prethodno kao gost na San Siru bio bolji sa 2:0. Sasvim zasluženo ekipa Simonea Inzagija domogla se završne borbe za najsjajniji evropski trofej, gde će igrati sa boljim iz okršaja Reala i Mančester Sitija (1:1 posle prve utakmice).

Potpredsednik kluba, legendarni Havijer Zaneti, bio je oduševljen nakon drugog trijumfa Neroazura u derbiju Madonine i obezbeđenog učešća u prvom finalu elitnog takmičenja od 2010. godine.

Izabrane vesti

"Snažne su emocije, ova grupa je sve ovo zaslužila. Sada čekamo da otkrijemo protivnika, ali velika je stvar što smo stigli ovako daleko. Voleo bih da izbegnemo Real Madrid, jer ovo takmičenje je izgleda napravljeno za taj klub, ali važno je što smo stigli ovde. Derbi u polufinalu je bio veoma težak, iskusio sam to i kao igrač", jasan je Zaneti.

Junak je na kraju bio Lautaro Martinez koji je pogotkom u revanšu otklonio sve dileme.

"Oduševljen sam zbog njega, na neverovatnom je putu. Raste iz godine u godinu, izuzetno je važan igrač. Čuvamo ga, izuzetn oje srećan ovde, pronašao je dom za sebe i svoju porodicu i nadam se da će ostati što je duže moguće".

Za razliku od Zanetija, sportski direktor Rosonera Paolo Maldini nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo. Pogotovu što je Milan pretrpeo i četvrti poraz u gradskim derbijima ove godine, uz gol razliku 0:7.

"Sezona nije gotova. Imamo dužnost da pokušamo da završimo među četiri najbolja tima u prvenstvu. Videćemo šta će se desiti sa Juventusom. Nismo mogli da se nosimo sa Interom u poslednjih par mečeva. Njihov stil igre nam je smetao i nismo uspeli da mu kontriramo", rekao je Maldini.

Kako bi ocenio sezonu?

"Ako se kvalifikujemo za Ligu šampiona, bila bi to osmica, jer nismo još postavili sve strukture da bi osvojili sve. Dug je put, a doneo je sjajne ekonomske i sportske rezultate. Imamo mlad tim, u poređeni sa Interom tri godine mlađu proseku i to se videlo".

Nastaviće Rosoneri da grade tim.

"Milan je zadovoljan samo kada pobeđuje. To što smo se vratili u polufinale moramo da iskoristimo na ekonomskom planu. Moramo da investiramo kako bi ostali među četiri najbolja tima i nastavilo sličnim putem u Ligi šampiona".

Jedan veliki posao je već završen.

"Produžetak ugovora sa Leaom? Tu su praktično ostali samo detalji. Nedostaje par malih stvari, ali sve će biti završeno", tvrdi Paolo Maldini.


tagovi

Paolo MaldiniHavijer ZanetiLautaro MartinezRafael Leao

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara