Mateja Milovanović (©Starsport)
Mateja Milovanović (©Starsport)

Malerozni Mateja se konačno oporavio, posle 14 meseci u konkurenciji za tim Ajaksa

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 11:09

Talentovani srpski bek se priključio treninzima B tima Kopljanika pred prvenstveni susret sa Groningemom (ponedeljak, 20)

Užasna 2023. godina je iza jednog od najtalentovnaijih srpskih fudbalera, Mateje Milovanovića. Zbog tri različite povrede 19-godišnji štoper u poslednjih 14 meseci nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu. Konačno, stigle su dobre vesti iz Holandije, mladi defanzivac Ajaksa se vratio treninzima i konkurisaće za B tim sa Groningenom (ponedeljak, 20), u 21. kolu Erste divizije.

Poslednji put se 186 centimetara visoki levi bek, koji pokriva i poziciju štopera, na terenu našao 14. novembra 2022. godine, takođe u dresu B tima Ajaksa protiv Den Boša. Posle toga je doživeo tešku povredu kolena, zbog koje više nije odigrao nijednu utakmicu te sezone.

Izabrane vesti

Milovanović se prošlog leta priključio pripremama Ajaksa, trebalo je da bude spreman za novu sezonu, ali je na jednom treningu doživeo ozbiljnu povredu skočnog zgloba. I usledila je nova višemesečna pauza.

I taman u novembru, kada je dobio zeleno svetlo medicinskog tima da se vrati treninzima holandskog velikana, mladog fudbalera je snašao novi problem. Bol u levom kolenu, zbog kojeg je morao na operaciju. I još dva meseca bolovanja… Sve do druge polovine januara.


20.00: (3,80) Ajaks B (3,60) Groningen (1,85)


Milovanoviću možemo samo da poželimo da je sav maler koji ga je snašao ostao u 2023. godini, odnosno da će tokom proleća konačno moći da se vrati u normalan ritam. Omladinskom reprezentativcu Srbije (odigrao šest utakmica tokom 2022. godine) narednih šest meseci su veoma važni za nastavak karijere.

Naime, Milovanoviću ističe ugovor sa Ajaksom na leto, tehnički je on već sada slobodan da potpiše za neki drugi klub. Kopljanici naravno ne žure da mu ponude nastavak saradnje, žele prvo da vide kako će se momak rođen u Vlardingenu snaći posle ovog teškog perioda. U grupi je od 12 igrača iz mladog tima Ajaksa kojima ističe ugovor na kraju sezone, tako da sada mora da prođe ozbiljan filter.

Za početak, najvažnije je da se izbori za minutažu.

Imali smo malo dužu pauzu tokom praznika, a to je ovoj ekipi i bilo potrebno. Naravno, sada igračima treba malo više vremena da uđu u ritam. Ono što je bitno, Butera se oporavio od povrede, Mateja je takođe opet sa nama. Imamo više igrača u konkurenciji i to je veoma dobra stvar. Uz to, nekoliko igrača iz prvog tima je sa nama na treninzima, što je izuzetno značajno za ove mlade igrače“, kazao je trener B tima Ajaksa Dejv Vos.

Ajaks B se takmiči u Erste diviziji, drugom rangu holandskog fudbala, a posle 21 kola je 15. na tabeli. Naredni protivnik mu je dugogodišnji standardni prvoligaš Groningen, koji je pomalo neočekivano ispao iz Eredivizije prošle sezone. Zeleno-beli su osmi na tabeli sa 32 poena, na poziciji su koja vodi u doigravanje za promociju.

Pre šest dana Groningen je ostvario veliku pobedu u Kupu Holandije, pobedio je prvoligaša Ekscelsior u Roterdamu sa 2:0 i tako se plasirao u četvrtfinale. U prvom susretu ove sezone, sredinom avgusta, Groningen je bio bolji od drugog tima Ajaksa sa 4:1.

HOLANDIJA 2 – 22. KOLO I ZAOSTALI MEČEVI

Ponedeljak

20.00: (2,20) AZ Alkmar B (3,50) Dordreht (2,95)

20.00: (3,80) Ajaks B (3,60) Groningen (1,85)

20.00: (1,50) De Grafšap (4,10) PSV Ajndhoven B (5,90)

20.00: (1,65) Roda (3,60) Ajndhoven (5,10)

20.00: (2,75) VVV Venlo (3,35) ADO Den Hag (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksMateja MilovanovićGroningenHolandija 2Erste divizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara