(©Starsport)
(©Starsport)

Mali milion kombinacija za dešifrovanje Zvezdine enigme

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 11:21

Barak Bahar pokušava da pronikne šta u sistemu ne funkcioniše, a u Pančevu će biti bez čoveka od poverenja i silom prilika zameniće jedinog nezamenjivog

Nemci su napravili radio-mrežu, koja je bila otvorena, međutim, poruke su bile šifrovane. Dugo Sovjeti i Zapadni saveznici u Drugom svetskom ratu nisu uspevali da odgonetnu kako funkcioniše, da je dekodiraju. Kada su zahvaljujući tajnoj grupi stručnjaka pronikli kako Enigma mašina funkcioniše – dešifrovali su je, što je odigralo presudnu ulogu da Nemačka doživi poraz.

Sve više Zvezdin tim u rukama Baraka Bahar biva enigma, jer ne samo da je nepoznanica koje će lice pokazati u kakvom se svetlu predstaviti, nego i celokupna situacija u kojoj se nalaze izraelski trener i njegov stručni štab podeseća na onu u kojoj su svojevremeno bili naučnici na Ostrvu. Razbije li kodirane poruke i pronađe kombinaciju koja će raditi posao, prazan hod će nestati, turbulencije se smanjiti i igra više nalikovati onoj sa početka njegovog boravka u Beogradu.

Izabrane vesti

Kombinacija je mali milion za dešifrovanje Zvezdine engime, Izraelac je menjao delove – i to neprekidno radi, od utakmice do utakmice – u slagalici, menjao je i formacije. Igrao i sa trojicom i sa četvoricom u poslednjoj liniji, eksperimentisao sa pozicijama pojedinih igrača i za sada nije pronašao odgovarajuću. Dobitnu. I ponovo će praviti rokade, ali na gostovanju Železničaru u Pančevu (18.00) pomalo i nevoljno.

Svi su zamenjivi i sve je promenjivo. Osim jednog čoveka, onog u koga ima najviše poverenja – Omrija Glazera. Ali, silom prilika moraće da zameni jedinog nezamenjivog. Dobio je izraelski čuvar mreže dozvolu kluba da se odazove pozivu reprezentacije za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, crveno-beli dali su mu zeleno svetlo da se priključi državnom timu, pa će Barak Bahar u Pančevu biti bez prvog izbora među stativama i tako više neće biti neprikosnovenih.

Omri Glazer jedini je počeo sve utakmice. Branio je u svim u Mozzart Bet Superligi, Ligi šampiona, čak i u Kupu Srbije. Ima najviše sakupljenih minuta od igrača u crveno-belom i da nije bilo preventivne zamene na krovu tržnog centra, te okupljanja reprezentacije u terminu koji nije predviđen za nacionalne timove, izraelski golman bi apsolutno svaki proveo na terenu.

Gledajući samo domaće prvenstvo, Piter Olajinka, Vladimir Lučić i Žan Filip Kraso su, kao i Omri Glazer, zaigrali 13 puta, dok je jedino kapiten Aleksandar Dragović prebacio 1.000 minuta u crveno-belom.

Crvena zvezda će bez Omrija Glazera pokušati da sačuva mrežu u Mozzart Bet Superligi posle mesec i po dana i duela sa niškim Radničkim, a prvi put na gostovanju. Jeste u Kragujevcu zbog propusta domaćina zaveden službeni rezultat (3:0), ali na terenu su dešavanja bila sasvim drukčija. A, drukčije će izgledati i odbrana srpskog šampiona u Pančevu u odnosu na utakmicu sa Radnikom, jer zbog problema sa kolenom u sastavu neće biti Uroša Spajića.

Hteo to Barak Bahar ili ne, moraće da rotira. No, to mu nimalo nije bilo strano od dolaska u Beograd. Potencijalno bi samo mogao da iznenadi i napravi novi eksperiment, poput onog sa Srđanom Mijailovićem na spoljnoj poziciji. Jer, može više da mu prija da igra na prirodnoj poziciji – zadnjem veznom, ali igraće tamo gde je potrebno. Možda već danas ponovo na štoperu.

Što važi za Srđana Mijailovića važi i za druge – biće stavljeni u službu tima. A, izraelski trener će nastaviti da traži šifru za beogradsku enigmu i pokuša da pronikne šta u trenutnom sistemu ne funkcioniše.

MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

13.00 (2,10) Radnički 1923 (3,35) Voždovac (3,60)

16.00 (2,30) Radnik (3,25) Napredak (3,25)

18.00 (12,00) Železničar (6,50) Crvena zvezda (1,23)

18.30 (1,95) IMT (3,45) Mladost (4,00)

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaŽelezničar PančevoFK Crvena zvezdaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara