Zoran Mamić (©Reuters)
Zoran Mamić (©Reuters)

Mamić podneo ostavku, ali tvrdi da nije kriv: Dinamo protiv Totenhema sa pomoćnikom u ulozi šefa

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 21:26

Težak zadatak je pred Modrima da nadoknade 0:2, a još teže će im biti bez prvog trenera

Očekivano, posle presude Vrhovnog suda Hrvatske da braća Mamić moraju u zatvor zbog malverzacija u zagrebačkom Dinamu i izvlačenja više od 15.000.000 evra iz kluba, mlađi - Zoran - podneo je ostavku na mesto trenera Modrih.

ČETVRTAK, 18.55: (3.80) DINAMO ZAGREB (3.45) TOTENHEM (2.00)

Izabrane vesti

Naravno, tvrdi da je nevin, ali jasno je da u situaciji kada je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora ne bi baš mogao da se koncentriše na rad sa ekipom.

"Iako se ne osećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspeha u daljem radu", naveo je 49-godišnji Zagrepčanin u svom saopštenju.

Trenutak ostavke trenera dolazi u nezgodnom trenutku po Dinamov tim, koji je podigao formu u domaćem prvenstvu i vezao šest pobeda, kojima se vratio na vrh tabele sa dva boda više od drugoplasiranog Osijeka, ali i utakmicom manje. Uz to, hrvatski šampion u četvrtak na Maksimiru igra protiv Totenhema revanš osmine finala Lige Evrope u kom juri dva gola zaostatka iz Londona.

Teško bi to bilo nadoknadivo i sa trofejnim Mamićem na klupi, a još teže će biti sa njegovim dugogodišnjim pomoćnikom Damirom Krznarom, koji u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije obavljao ulogu šefa stručnog štaba. Imao je 2013. takođe epizodu kao prelazno rešenje Dinama, kada je vodio ekipu u tri utakmice. Doduše, upisavši tri pobede - dve u prvenstvu i jednu u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Rapida iz Beča, ali nedovoljnu za prolaz. Samo sedam minuta delilo ga je od podviga, pošto je Dinamo posle 0:2 na Maksimiru vodio 3:1 u Beču do 83. minuta, ali je primio još jedan gol.

Videćemo koliko dugo će se ovaj put zadržati u ulozi glavnog trenera - a nasledio je i funkciju sportskog direktora. Pitanje je da li trenutno to iko u Dinamu zna...


tagovi

Dinamo ZagrebZoran MamićZdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara