Igrači Mančester Junajteda (©Reuters)
Igrači Mančester Junajteda (©Reuters)

Mančester Junajted igra finale sa Kopenhagenom

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 13:40

Crvenim đavolima gori pod nogama u Ligi šampiona i neophodan im je trijumf u trećem kolu Grupe A protiv Lavova

Posle samo dve utakmice u osnovnoj fazi Lige šampiona, situacija Mančester Junajteda nije dobra. Deluje da mu predstoji "finale". Crveni đavoli moraju da pobede Kopenhagen da bi ostali sa realnim šansama za plasman u nokaut fazu, i nalaze se pod velikim pritiskom. Danci su se hrabro borili u dosadašnjoj akciji u veoma jakoj Grupi A, a sada bi želeli da naprave još jednu senzaciju na Old Trafordu, čak iako ih smatraju jasnim autsajderom. Kopenhagen je prvo iznenadio turski Galatasaraj, kada je u Istanbulu umalo odneo tri boda (2:2), a pre tri nedelje je vodio i protiv minhenskog Bajerna, da bi naposletku bio tesno poražen sa 1:2.

Zasad, igrači trenera Jakoba Nestrupa rade posao iznad očekivanja i žele da nastave tako protiv slavnih Crvenih đavola. Četa sa Old Traforda, nasuprot rivala, ne ostavlja pozitivan utisak, pošto je u dva duela evropske elite nije osvojila ni bod. Protiv Bajerna u Minhenu i nije bilo realno da se Đavoli nadaju trijumf, i mogu da budu zadovoljni sa tri data gola u porazu od 3:4.

Izabrane vesti

Poslednji put, Junajted se samouništio kod kuće. Zbog neuspešne završnice senzacionalno je izgubio od Galatasaraja 2:3. Porazu je kumovalo i isključenje Kazemira u 77. minutu zbog drugog žutog kartona, pa brazilskog veziste neće biti u sastavu protiv Lavova.

21.00: (1,38) Mančester Junajted (5,40) Kopenhagen (8,50)

Ipak, ekipa koju vodi holandski trener Erik ten Hag trenutno je solidno raspoložena, pošto je u Premijer ligi pobedila Brentford i Šefild Junajted sa po 2:1, i skočila je na osmu poziciju na tabeli sa 15 sakupljenih bodova.

"U ovom takmičenju ne smete mnogo da gubite, a mi već imamo dva poraza. U ovom trenutku apsolutno moramo da pobedimo, profesionalci smo i moramo da držimo emocije pod kontrolom

", rekao je domaći kormilar

ten Hag.

Mančester Junajted će, takođe, imati dodatnu motivaciju, pošto je legendarni ser

Bobi Čarlton, koji je branio boje Crvenih đavola od 1953. do 1973, odnosno tokom cele svoje profesionalne karijere, preminuo u subotu u 86. godini.

"Ser Bobi Čarlton je bio legenda ne samo za Mančester Junajted, već i za ceo fudbalski svet. Njegovo nasleđe ne sme da se zaboravi i čvrsto verujem da neće biti zaboravljeno

", rekao je

ten Hag.

Strateg engleskog giganta trenutno mora da se nosi sa prilično visokim brojem izostanaka. Na raspolaganju neće imati Malasiju, Martineza, Šoa, Van Bisake i Sanča, a Evans i Regilon su neizvesni. Naprotiv, Amrabat i Varan bi trebalo da budu na raspolaganju posle povreda.

Gosti iz Danske opet sasvim solidno nastupaju u nacionalnoj ligi i žele da odbrane titulu. Osvojili su 26 bodova u 12 mečeva i prvi su na tabeli za bod uspešniji od Silkeborga. Na zagrevanju za ovo takmičenje Lavovui su tesno savladali Vejle sa 2:1.

Treneru Nestrupu nedostaje Klem, Meling i važni napadač Kornelijus, dok se Bojlesen i Hočolava možda neće pojaviti na terenu.


"Moramo da budemo veoma strpljivi, ali imamo šanse i moramo da probamo da ih realizujemo", mirno je konstatovao strateg Kopenhagena.

Mančester Junajted i Kopenhagen su se poslednji put sastali u četvrtfinalu Lige Evrope 2020. godine, kada su Crveni đavoli slavili sa 1:0 posle produžetaka. Čovek odluke bio je Bruno Fernandes, i to u meču odigranom na neutralnom terenu u Kelnu usled virusa Kovid-19.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak

GRUPA A

18.45: (6,75) Galatasaraj (4,60) Bajern (1,45)

21.00: (1,38) Mančester Junajted (5,40) Kopenhagen (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaMančester JunajtedKopenhagen

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara