Mane prvi put kao igrač Bajerna: Da li bih voleo da ostane Levandovski? Ne fokusiram se na takve stvari...

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 01:04

"Bilo je i drugih ponuda, ali sebe sam odmah video u Minhenu"...

Bajern Minhen još nije zvanično predstavio svoje najveće pojačanje ovog leta, ali Sadio Mane (30) je već obukao opremu bavarskog velikana i odgovorio na neka pitanja nemačkih novinara.

Podsetimo, Senegalac je plaćen Liverpulu fiksno 32.000.000 evra, dok će preostalih 9.000.000 Englezi moći da zarade kroz bonuse. Preostali lekarski pregledi uspešno su obavljeni sinoć, tako da za danas ostaje samo paraf na trogodišnji ugovor za kamere i fotoreportere.

Izabrane vesti

Nedeljama unazad šuška se da će Mane u Minhenu zarađivati oko 18.000.000 evra bruto...

Na konstataciju novinara Bilda Kristijana Falka, koji je imao priliku da ga dočeka na aerodromu, da je sada on prva zvezda Bundeslige, Mane je kazao:

"Vau, kakav kompliment! Hvala vam na tome. Moj život je uvek bio pun izazova. Kada mi je agent prvi put rekao za interesovanje Bajerna iz Minhena bio sam zapanjen. Odmah sam sebe video tamo. Za mene ovo je pravi klub u pravo vreme. U pitanju je jedan od najvećih sportskih kolektiva na svetu koji se uvek bori za svaku titulu. Mislim sam da sam doneo pravu odluku".

Bilo je interesovanja drugih klubova?

"Rekli su mi da jeste. To je tako u fudbalu. Međutim ja sam odmah stekao utisak da je za mene najbolji izbor Bajern. Čim su mi izložili svoj plan. Pronašao sam sebe u svemu tome više nego u bilo kom drugom projektu".

Nedavno ste igrali finale Lige šampiona sa Liverpulom. Hoćete li moći da Bajern uvedete u novo finale?

"Ne želim da kažem ne. Svako ima želju da osvoji Ligu šampiona, svako dete, svaki fudbaler na svetu. Igraću u veoma konkurentnom timu, ali još je ranoj da govorimo o finalu Lige šampiona, još nismo odigrali nijednu utakmicu zajedno. Naravno, daćemo sve od sebe da donesemo najvažniji trofej u Minhen".

Da li biste voleli da vam Robert Levandovski bude partner u napadu?

"Nisam igrač koji se fokusira na takve stvari. Ovde sam zbog Bajerna i njegovih rezultata. Učiniću sve da doprinesem osvajanju novih trofeja".

Podsetimo, Barselona nedeljama unazad pokušava da kupi poljskog napadača. Dolazak Manea trebalo bi da olakša posao Kataloncima...

Sportski direktor Hasan Salihamidžić juče nije želeo da govori na tu temu. Vidno je bilo njegovo oduševljenje zbog zaključenog posla sa Liverpulom:

"Svi smo ponosni i srećni što je svetska zvezda kao Mane stigla u Bajern. Divno je ovo što nam se dešava. U pitanju je igrač na vrhuncu karijere, u sjajnim godinama, u odličnoj formi. Takođe, gladan je trofeja. Sa te strane gledano odabrao je pravi klub", poručio je uz osmeh popularni Braco.


tagovi

Sadio ManeLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara