Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Manje od nedelju dana do El Klasika, a u Barseloni nove povrede

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 02:44

Arauho i De Jong brinu Ćavija

Povrede i korona desetkovale su ekipu Barselone u periodu izuzetno važnom po klub. Katalonci su uspeli da se probiju do petog mesta i ponovo su u konkurenciji za plasman u Ligu šampiona. Sve ispod toga bilo bi katastrofalno po Blaugranu.

Posle tri pobede i remija u poslednje četiri utakmice, izabranicima Ćavija Ernandeza predstoji duel sa Granadom, a onda i El Klasiko koji bi značajno mogao da utiče na samopouzdanje igrača u redovima posrnulog giganta.

Izabrane vesti

Pobeda nad najvećim rivalom, iako je reč o takmičarski nebitnom superkupu, sigurno bi ekipi sa Kamp Nou stadiona dala adrenalin za nastavak prvenstvenih borbi. Vodeći Real sa 15 bodova prednosti, bez obzira na meč više, deluje u ovom trenutku miljama daleko i nedostižno, ali je titula svakako odavno otpisana u Barseloni.

Cilj do kraja sezone je popraviti poljuljan imidž i primaći se lideru što više, uz obezbeđeno učešće u Ligi šampiona iduće sezone. Ponavljamo, ispadanje iz elite evropskog fudbala imalo bi ogroman negativan uticaj na dalji rad kluba.

Prvu priliku da u 2022. urade nešto značajno, Ćavijevi fudbaleri imaće u sredu od 20 časova u Rijadu, gde če se sa najvećim rivalom boriti za mesto u finalu Superkupa.

Drugi polufinalni par čine Atletiko Madrid i Atletik Bilbao, koji se sastaju dan kasnije.

Barselona će u Saudijsku Arabiju putovati bez nekoliko bitnih igrača, među kojima će izgleda biti Ronald Arauho i Frenki de Jong. Obojica su zamenjeni zbog povreda u kup utakmici sa trećeligašem Linaresom, koji je propisno namučio Katalonce.

Urugvajski štoper je povredio ruku, pa je drugo poluvreme gledao s klupe, dok je holandski vezista ušao kao rezerva početkom drugog poluvremena, ali je pola sata kasnije morao van igre zbog problema sa mišićem desne noge.

Po prvim informacijama, Arauho bi mogao da pauzira čak i nekoliko meseci, što bi bio veliki udarc za Ćavija koji ima veliko poverenje u 22-godišnjeg defanzivca.

Podsetimo, duel sa Linaresom propustili su Memfis Depaj, Ansu Fati, Martin Brajtvajt, Feran Tores, Pedri, Gavi, Kutinjo, Luk de Jong, Serhi Roberto, Aleks Balde... Videćemo ko će od njih biti spreman za put u Rijad.


tagovi

Ronald ArauhoFrenki de JongĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara