Marko Petković (ⒸMN Press)
Marko Petković (ⒸMN Press)

Marko Petković i dalje u šoku: Nikad nisam odigrao težu utakmicu nego u Inđiji

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.20. | 12:47

Iskusni defanzivac teško podneo tragediju koja je zadesila TSC i srpski fudbal

Poslednjeg dana septembra u srpski fudbal vratio se Marko Petković. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, zatim član moskovskog Spartaka i portugalske Tondele, potpisao je dvogodišnji ugovor sa TSC.

Veliki uticaj na dolazak iskusnog desnog beka imao je trener Zoltan Sabo, koji je nedavno iznenada preminuo i ostavio srpski fudbal u šoku. Ta vest teško je pala Petkoviću.

Izabrane vesti

"Nikad težu utakmicu nisam odigrao od one u Inđiji. Poslednje dve utakmice bile su vrlo emotivne i teško je sumirati bilo šta. Sama reakcija svih ljudi u svetu fudbala najbolje govori kakvog smo čoveka izgubili. Sabo je bio jedan pravi laf. Moj utisak posle svega je da mi je žao što ranije nisam sa njim sarađivao, toliko smo se brzo skapirali i našli. Bio je sjajan ne samo kao trener, već i kao osoba", tužnim glasom govorio je Petković za MOZZART Sport.

Samo fudbaleri TSC-a znaju kako su smogli snage, ali uspeli su da odigraju poslednje dve utakmice prvog dela sezone i kao gosti savladaju prvo Inđiju 3:0, a onda i Javor 2:1.

"Obe te pobede posvećujemo treneru. Igrali smo za njega i to nam je dalo energiju. Inače smo imali problem zadnje dve nedelje sa koronom, čak 14 igrača bilo je zaraženo i dosta teško smo podneli sve to. Lično sam se baš bio namučio, propustio sam nekoliko utakmica, ali uspeo da sam da se vratim i, eto, sudbina je htela da baš u toj utakmici u Inđiji dam gol".

Osvrnuo se Petković na srpski fudbal pre i posle njegovog odlaska leta 2017.

"Klubovi koji igraju su manje-više isti, ali je dosta bolja situacija sa terenima i infrastrukturom, a to sigurno znači igračima", konstatovao je 28-godišnji defanzivac.

Što se tiče ličnog plana, takođe je zadovoljan.

"Iskreno, nisam očekivao da će biti tako dobro. TSC je klub koji je postavio fantastične temelje, mlad i stabilan klub koji počiva na zdravoj priči. Primer su kako bi trebalo da funkcioniše fudbalski klub u Srbiji. Što se tiče ekipe, mogu da kažem da je to skup predivnih momaka i vrhunskih igrača. Mislim da je milina gledati TSC ove sezone, čak i kada nismo pobeđivali. Uvek se trudimo da igramo napadački, otvoreno i lepo".

Ekipa iz Bačke Topole trenutno je na osmom mestu Superlige sa 27 bodova iz 19 utakmica. Prošle sezone situacija je bila dosta bolja, što je donelo istorijski izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope. Učešće na međunarodnoj sceni (prošli moldavski Petrokub, pa ispali od rumunskog FCSB), međutim, odrazilo se na nešto lošije rezultate u domaćem prvenstvu.

"Realno je da klub koji prvi put uđe u Evropu plati cenu u prvenstvu, ali podigli smo se. Biće sigurno teže nego prošle sezone ponoviti visok plasman, ali i dalje imamo ambiciju da izborimo Evropu. Rivali sada znaju koliko može TSC i igraju obazrivije nego kada je to bila ekipa koja je ušla iz nižeg ranga. Nismo više iznenađenje, biće teško, ali daćemo maksimum da ponovimo uspeh", obećava Petković.

Više puta je Petković istakao kvalitet svojih saigrača, a posebno smo pitali za Nenada Lukića, koji je nastavio golgetersku seriju iz prošle sezone, u kojoj je bio najbolji strelac Superlige zajedno sa Vladimirom Silađijem i Nikolom Petkovićem iz Javora (po 16 golova).

Trenutno je na drugom mestu sa 11 pogodaka, jednim manje od Milana Makarića iz Radnika.

"Lukić je igrač koji je dokazao da je prevazišao nivo srpskog prvenstva. Verujem da može da igra u bilo kojoj ligi u inostranstvu, ali to već nije pitanje za mene nego za klub", zaključio je Petković.

PIŠE: Jovan Terzić


tagovi

Marko Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara