Đuzepe Marota (Foto: Reuters)
Đuzepe Marota (Foto: Reuters)

Marota uverava navijače Intera: Nema više velikih prodaja

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.10.21. | 00:48

"Možemo da isključimo tu opciju. Uveravam naše navijače: Inter će živeti i u budućnosti", ističe direktor Nerazura

Burno leto je iza navijača Intera. Taman što su skinuli Juventus sa trona i sastavili tim sposoban da u narednim godinama uspostavi vladavinu italijanskim fudbalom, Nerazuri su morali da rastave kostur istog. Ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa primorala ih je da u izlog stave najvrednije igrače i njihovom prodajom se kvalitetom spuste na nivo većine kandidata za Skudeto ove godine, čime su šampionsku trku učinili uzbudljivijom nego prethodnih sezona.

O potezima na koje je uprava aktuelnog prvaka Italije bila primorana da povuče ovog leta u razgovoru za Kalčomerkato govorio je direktor kluba Đuzepe Marota.

Izabrane vesti

"Pandemija je ubrzala čitav proces. Inter, Milan i Juventus su zajedno izgubili 1.000.000.000 evra, što znači da aktuelni model ne garantuje kontinuitet. Moramo da pronađemo lek, jer mislim da nije ispravno uvek zavisiti od povećanja kapitala akcionara. Romantičarski način vođenja kluba je prošlost, moramo da pronađemo drugačije načine. Porodica Žang je potrošila oko 700.000.000, normalno je da će se ekonomski uslovi pre ili kasnije preispitati. Zadatak uprave je da postavi ciljeve i ekonomsku ravnotežu. Na sreću, postigli smo mir prodajama Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija. Sada nismo pod pritiskom i možemo da sledimo ciljeve iz prošle sezone, s obzirom na to da smo ostatak tima sačuvali i da smo zadovoljni sa igračima koji su pristigli", prenosi Kalčomerkato Marotine reči.

Blizu da letos napusti Đuzepe Meacu bio je i Lautaro Martinez, uz Lukakua i Hakimija u tom trenutku jedan od trojice najvrednijih fudbalera Intera - trenutno vodi pregovore o produžetku ugovora - međutim, Inter je uspeo da odbije nalete madridskog Atletika, Totenhema i Arsenala, a Marota umiruje navijače i tvrdi - zvučnih prodaja u budućnosti neće biti.

"Možemo da isključimo tu opciju. Uveravam naše navijače: Inter će živeti i u budućnosti. Konkurentost je zagarantovana. Oni koji najviše troše ne pobeđuju uvek. Postoji nasleđe, postoji skup ljudi iza reflektora, nevidljivi tim iza scene koji podržava one koji istrče nedeljom na teren. Ako je taj tim jak, možeš da postigneš mnogo više od samih imena igrača i pojedinaca."

No, ne zaboravimo da je Inter letos pretrpeo još jedan veliki gubitak. Pošto mu je šampionski tim "očerupan", došlo je do nesuglasica sa Antoniom Konteom i italijanski stručnjak je napustio trenersku klupu. Srećom po tim, uprava je ubrzo pronašla čoveka - Simonea Inzagija - koji je lako mogao da se adaptira na sistem svog prethodnika.

"Konačna odluka bila je rezultat procena koje smo napravili nekoliko dana ranije. Putevi su nam se razilazili, ali to je deo sporta i života. Kada osoba odluči da prekine vezu, ona druga mora da prihvati odluku i nastavi sa optimizmom. Konteova odluka nije bilo toliko očekivana. Iznenadila nas je malo i zbog toga smo morali da reagujemo brzo, identifikujući najbolji profil trenera. Pronašli smo ga u mladom treneru, koji iza sebe već ima veliki put. Pregovarao je sa Laciom, a ona smo mu predstavili naš plan projekta, koji mu se dopao odmah. Započeli smo saradnju sa trenerom kojii je mogao da prati Konteov taktički model."

Rezultati u Seriji A - sedam utakmica, pet pobeda i dva remija - pokazuju da se Inzagi brzo i lako snašao na Đuzepe Meaci. Ipak, Inter se baš kao prošle (ispao u grupnoj fazi), i ove sezone muči u Ligi šampiona, pošto posle dve utakmice ima jedan osvojen bod. Marota napominje da su dva takmičenja potpuno drugačija.

"Žalili smo na dan eliminacije, ali smo se brzo fokusirali na Skudeto. Razlika između Serije A i Lige šampiona je u tome što u Evropi morate da budete u najboljoj formi Najbolji timovi ne pobeđuju uvek u Ligi šampiona, dok ligu osvaja najjači tim. Điro D’Italija nije Sanremo", zaključuje direktor Milana.


tagovi

Bepe MarotaInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara