Marotin kontrapanad: Inter krenuo po Dibalu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.19. | 14:18

Kakav bi ovo posao bio za Nerazure...

Romelu Lukaku je preskup, Roma zateže oko Edina Džeka, Edinson Kavani je rekao "ne", Mauro Ikardi je izvan projekta. Vreme otkucava, Inter mora pod hitno da pronađe napadače, a Korijere delo Sport ekskluzivno prenosi informaciju da je Bepe Marota krenuo po - Paula Dibalu!

Izgleda da iskusni generalni direktor Nerazura stoji iza Hojinog "zatezanja" oko plate u potencijalnoj trampi između Juventusa i Mančester Junajteda prema kojoj bi Lukaku zadužio dres Stare dame, a Argentinac prešao u Mančester. Marota je navodno stupio u kontakt sa Hojom u nameri da ga odvrati od transfera među Crvene đavole. Nekoliko je argumenata na Interovoj strani - Liga šampiona, zacementirano mesto u startnoj postavi, visoka plata od 9.000.000 evra koja je bila namenjena Lukakuu... Inter bi tako ubio dve muve jednim udarcem. Dobio bi kvalitetnog napadača, iako nije reč o klasičnoj devetki, a samim tim bi naterao Juventus da se okrene drugim rešenjima kojih nema mnogo.

Izabrane vesti

Tu dolazimo do glavnog zapleta ove transfer sapunice koja očigledno predstavlja lični rat dojučerašnjih saradnika - Bepea Marote i Fabija Paratićija. 

Interovo interesovanje za Dibalu nije novo. Još na početku prelaznog roka pominjala se opcija razmene Paula Dibale i Maura Ikardija, ali čitava priča nije dobila epilog jer Juventus procenjuje Maurita na mnogo manje nego što, prema mišljenju Interovih čelnika, zaista vredi, dok Dibala isprva nije bio oduševljen prelaskom na Đuzepe Meacu. Pojavljivale su se i informacije da Mauricio Sari želi nekadašnjeg ofanzivca Palerma u svojim redovima i da najozbiljnije računa na njegove usluge. Ipak, izgleda se situacija promenila za 180 stepeni.

Ukoliko Marota uspe u svojoj nameri, Juventus će ostati bez Lukakua i neće imati druge nego da se okrene upravo Ikardiju koji je pak zainteresovan samo za dve opcije - ili ostanak u Interu ili transfer u Juventus. Ikardi je uporan da ubedi Antonija Kontea da mu pruži drugu šansu, ali Interov novi trener je nemilosrdan i ne želi da menja mišljenje. Stoga - ostaje samo Juve... Kakav bi ovo bio udarac za Staru damu i kakav bi posao napravili Nerazuri...

U svakom slučaju, sve zavisi od Dibalinog razgovora sa Sarijem. Argentinac je pristigao u Torino sa odmora i trebalo bi danas-sutra da se sastane sa trenerom. 

Sat otkucava...

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara