Marselj je taj francuski klub, ali bi Zenit u Sočiju mogao da završi transfer Strahinje Erakovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 13:08

Čelnici ruskog i srpskog kluba bi u nedelju mogli da dogovore detalje transfera mladog igrača, na osnovu kog bi Crvena zvezda mogla da inkasira između 10.000.000 i 12.000.000 evra

Rastanak između Crvene zvezde i Strahinje Erakovića je više nego izvestan ovog leta, a odlazak srpskog šampiona u Soči mogao bi da bude ključan kada je u pitanju transfer supertalentovanog štopera. Naime, pored prijateljskog meča između Zenita i Crvene zvezde biće održan i sastanak između funkcionera dva kluba, na kojem bi trebalo da bude dogovoren prelazak Erakovića u redove ruskog šampiona.

Prema informacijama Mozzart Sporta, crveno-beli bi na osnovu ovog transfera trebalo da inkasiraju između 10.000.000 i 12.000.000 evra. To će zavisiti od formule po kojoj bude dogovorena isplata.

Izabrane vesti

Čelnici Zvezde i Zenita već su obavili telefonski razgovor posle zvanične ponude Dinama za mladog igrača. Zenit je tada nudio 8.000.000 evra, bonuse i procente. Beogradski klub je tražio više novca, a nastavak pregovora, koji bi trebalo da rezultira konačnim dogovorom očekuje se ovog vikenda.

Prema saznanjima našeg portala, franuski klub koji je juče u uvertiri meča sa Koprom pomenuo sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je Olimpik iz Marselja. Francuzi traže štopera jer se iščekuje odlazak Duja Ćaleta cara ovog leta, pa se Eraković pojavio kao opcija. Prvi kontakti između klubova su uspostavljeni, ali zvanične ponude nije bilo.

Sa druge strane, Zenit je bio konkretniji, a u pol-poziciji se nalazi i zbog dobrog odnosa sa Crvenom zvezdom, ali i Gasproma koji ih povezuje. Ruski naftni gigant je nedavno sa srpskom šampionom sklopio novi poboljšani sponzorski ugovor u iznosu od 5.000.000 evra po sezoni.

Takođe, u Zenitu su pokazali spremnost da sačekaju kraj evropskih kvalifikacija i krajem avgusta dovedu Erakovića u svoje redove, što je bilo od posebne važnosti za Zvezdu i šefa struke Dejana Stankovića.

Zenit je pri kraju pregovora i sa štoperom Sočija Rodrigaom, kojeg je početkom leta želela i Crvena zvezda, a glavna meta ovih dana bio je Markao iz Galatasaraja. Klub iz Sankt Peterburga je nudio 15.000.000 evra, 3.000.000 evra više od Sevilje, ali je Brazilac odbacio svaku mogućnost odlaska u Rusiju, već želi u Španiju. Kada je u pitanju Strahinja Eraković, tu ne postiji nikakva smetnja, već se čini da je ostalo samo da se ugovore detalji konačne prodaje.


tagovi

Strahinja Eraković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara