Marselo (Reuters)
Marselo (Reuters)

Marselo kao novi kapiten Reala: Siguran sam da ćemo osvojiti neki trofej

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 16:58

Levi bek Kraljevskog kluba o predstojećoj sezoni, Ančelotiju, odnosu sa mlađim igračima

Sve ono što je Brazilac Marselo uradio u dresu Real Madrida za 16 godina koliko nosi njegov dres, daju mu status klupske legende. Nije se levi bek naigrao prošle sezone pod dirigentskom palicom Zinedina Zidana. Svega 16 nastupa, odnosno 1052 minuta u Primeri gde je standardno nastupao Ferlan Mendi. Zidan je napustio klub, kao i Serhio Ramos, tako da će Marselo prvi put u karijeri predvoditi Blankose kao prvi kapiten.

Izabrane vesti

"Velika je čast, ali i odgovornost biti kapiten najboljeg kluba na svetu", rekao je Marselo.

Brazilac je pričao o novoj sezoni i svemu onome što čeka Real u novom mandatu Karla Ančelotija.

"Svakoga dana se budim sa mnogo želje i svaku narednu sezonu očekujem za novim entutzijazmom. Ovde sam jako dugo, ali se motivi nikada nisu promenili, samo su se granice pomerale. Ne mogu da dočekam start sezone. Trudim se da konstantno učim, ali mi je potrebna pomoć od saigrača. Isto tako, verujem da kao kapiten, ja treba da budem taj kojem će se kolege obratiti i od koga će dobiti pomoć kada im je neophopdna,"

Prošle sezone Real je do poslednjeg kola bio u trci za titulu, odradio je što je bilo do njega u 38. rundi, ali nije dočekao kiks Atletika koji mu je bio neophodan. Naravno, Real Madrid u svaku sezonu ulazi s ambicijom da na kraju podigne pehar.

“Vrlo je teško okončati sezonu bez ijednog trofeja, ali ako ništa drugo nismo odustajali i borili smo se do samog kraja. Siguran sam da ćemo u predstojećoj osvojiti nešto. Imamo dosta fudbalera koji su i dalje sa državnim timovima, ali nam ne manjka motivacije za početak sezone.

Bilo je reči i o novom, starom treneru.

“Od Ančelotija učimo na svakom treningu i on konstantno priča. Zadovoljstvo je trenirati sa njim i njegovim stručnim štabom, objasnio je Marselo.

Bez obzira na poziciju levog beka, Marselo se kroz karijeru profilisao kao jedan od tehnički najobučenijih fudbalera Evrope. Sa fudbalskim znanjem i iskustvom od preko deceniju i po, pravi je primer mlađim saigračima.

“Želim saigračima da pomognem u stvarima u kojim im nedostaje iskustva, poput rada na treninzima, kontroli lopte, slušanju trenera, da obrate više pažnje na stvari koje kondicioni treneri traže od njih... Sve je to normalno, jer znamo da svi oni poseduju kvalitet. Mi fudbaleri imamo nekoliko godina vrhunskog fudbala, ali sve je to mukotrpan posao. Zato morate da učite iz dana u dan", zaključio je Marselo.


tagovi

MarseloReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara