Foto: Reuters
Foto: Reuters

Materaci: Murinjo je došao u Romu da pobeđuje, u suprotnom bi ostao u Londonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 10:24

Nekadašnji defanzivac o dolasku Portugalca u Rim

Bomba sa Apenina da su Roma i Žoze Murinjo postigli dogovor i da će čuveni strateg preuzeti kormilo Vučice na kraju sezone od Paula Fonseke odjeknula je svetom fudbala. Povratak Posebnog u Seriju A i novi izazov prihvaćen samo dve nedelje nakon rastanka sa Totenhemom probudili su fudbalsku javnost, a među onima koji su se oglasili tim povodom je i Marko Materaci. Nekadašnji defanzivac koji je sarađivao sa Portugalcem u Interu govorio je za Gazetu.

Izabrane vesti

"Verujem da bi Murinjo znatno teže prihvatio poziv Juventusa ili Milana, duže bi razmišljao o tome. Svakako, za navijače Intera bi njegov odlazak u jedan od ta dva kluba bio gora opcija. Verujem da će Nerazuri razumeti odlazak u Romu, ipak je mnogo učinio za Inter. Ipak, verujem da će Murinjo i protiv Intera da ti sve od sebe da pobedi. I uživaće ako u tome uspe", rekao je Materaci.

Nekadašnji reprezentativac Italije naglasio je da Murinju trenerska filozofija neće dozvoliti da se zadovolji prosekom, te da očekuje da će milanski klubovi i Juventus dobiti ozbiljnog konkurenta u borbi za vrh.

"Ne vidim zašto bi Murinjo dolazio u Rim ukoliko nema ambicije da pobeđuje. Da je drugačije ostao bi u Londonu".

Prvi korak za Portugalca predstavljaće osveženje igračkog kadra, ali i stvaranje pobedničkog mentaliteta.

"Učiniće sve da obezbedi da svi veslaju u istom smeru i da pridobije podršku ljudi, posebno kada se publika vrati na stadione. Ipak, ta podrška može postati mač sa dve oštrice. Izazov sa Romom je veliki i ako skudeto sa Interom vredi pet titula, Romina šampionska kruna je onda kao 20".

Materaci je istakao da iako zadatak pred čuvenim strategom nije lak, ne sumnja u procenu Murinja koji se ne bi olako prihvatio izazova u kojem nema šanse.

"Murinjo ne bi došap bez garancija. Sigurno je proračunao izazov, uzeo u obzir da neće igrati odmah Ligu šampiona. Navikao je na klubove spremne da učine sve da pobede, a vlasništvo Rome, koliko znam, želi da pobedi. Videćemo koga će dovesti tokom leta od pojačanja", rekao je nekadašnji defanzivac.


tagovi

Marko MateraciŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara