Slavko Matić (©Starsport)
Slavko Matić (©Starsport)

Matić u Gani lovi lavove

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.11.22. | 10:02

Harts of Ouk bez najboljeg igrača Danijela Afrijiea gostuje Akra Lajonsima (četvrtak, 16) u okviru sedmog kola šampionata

U Gani, pogotovo u najtrofejnijim klubovima, strpljenje je redak resurs. Nije mrsko rukovodstvu da smeni trenera posle dva ili tri loša rezultata, pa je tako Samjuel Boadu napustio Harts of Ouk posle samo tri kola. Ukazala se tako šansa srpskom stručnjaku Slavku Matiću da se dokaže u Africi, a za sada njegov spoj sa aktuelnim vicešampionom izgleda veoma dobro. Ovog četvrtka će protiv Akra Lajonsa (četvrtak, 16) probati da veže i četvrti uzastopni meč bez poraza.

Harts of Ouk je u sezonu ušao sa dva remija i jednim porazom, ali to nije bio glavni razlog Boadove smene. On je dobio otkaz zbog neuspeha u kvalifikacijama za Kup konfederacije, gde ga je savladao Real Bamako iz Malija sa ukupnih 3:1.

Izabrane vesti

Matić je napustio bugarskog prvoligaša Septemvri kako bi se preselio u Akru, a debitovao je pobedom nad Bibijani Gold Starsom (2:1). Potom je popularna Fobija savladala Kotoku Rojals sa 1:0, a zatim je u nedelju odigrala 0:0 sa Karelom.

Još radimo na napretku tima. Ima još mnogo toga što mora da se uradi i samo naporan rad nas može dovesti do konačnog cilja. Protivnik je ovog puta napravio nekoliko dobrih šansi, ali dobra stvar je što smo uspeli da ih sprečimo da postignu pogodak i što smo se borili do kraja“, kazao je Matić posle utakmice.

16.00: (3,20) Akra Lajons (2,70) Harts of Ouk (2,50)

On u narednih nekoliko nedelja neće moći da računa na Danijela Afrijiea, 21-godišnjeg ofanzivnog vezistu. Afrijie se našao na konačnom spisku reprezentacije Gane za Mundijal u Kataru i već je u Abu Dabiju, gde će ovog četvrtka odigrati prijateljski meč sa Švajcarskom.

Nedostajaće svakako Harts of Ouku danas, jer gostovaće najvećem hitu dosadašnjeg dela prvenstva, Akra Lajonsu. Lavovi, koji su članovi elite od prošle godine, trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli sa 15 od mogućih 18 osvojenih bodova. Harts of Ouk ne bi smeo da izgubi ako želi da zadrži šampionske ambicije.

Akra Lajons je poražen samo na premijeri od strane Kotoku Rojalsa (1:0), posle čega je nanizao svih pet pobeda, uz samo jedan primljen gol. U tom nizu su srušeni redom Karela (2:1), Tamale Siti (1:0), Drims (1:0), Nsoatreman (2:0) Bečem Junajted (1:0). Lavovi nisu vadili loptu iz mreže punih 379 minuta.

Prošle sezone Harts of Ouk je lako dolazio do bodova protiv Akre, savladao ju je na oba okršaja. Kod kuće 19. decembra sa 2:0, potom kao gost u aprilu ove godine sa 3:0. Na oba meča junak je bio danas odsutni Afrijie, sa ukupno tri postignuta pogotka.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

GANA 1 – 7. KOLO

Sreda

Nsoatreman – Tamale Siti 1:0 (0:0)

Karela – King Fajsal 0:1 (0:0)

Grejt Olimpiks – Real Tamale 2:1 (1:1)

Drims – Bečem Junajted 1:2 (1:2)

Bibijani Gold Stars – Medima 1:1 (1:1)

Asante Kotoko – Legon Sitis 1:1 (1:0)

Aduana – Berekum Čelsi 2:1 (1:1)

Četvrtak

Kotoku Rojals – Samarteks U TOKU

16.00: (3,20) Akra Lajons (2,70) Harts of Ouk (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GanaSlavko MatićHarts of Ouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara