Fred slavi pogodak sa saigračima (©AFP)
Fred slavi pogodak sa saigračima (©AFP)

Matorci vaskrsli zaduženi Flu: Fred menja raspucanog Nenea, "dečkića" na pragu pete decenije

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.11.20. | 23:05

Gremio gostuje na Marakani, Seara domaćin Sport Resifeu

Prvi krug brazilske Serije A je završen, krenuo je drugi. Rano je za svođenje računa i donošenje zaključaka, ali sa sigurnošću se može konstatovati da predstoji ozbiljna trka za šampionsku krunu, kao i mesta u kontinentalnim takmičenjima. Najbolje prolazno vreme za sada imaju Internasional i Flamengo, Sao Paulo vreba sa tri, odnosno dve utakmice manje, tu su Atletiko Mineiro i Fluminense. Ovaj potonji spada u red velikog iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja, iako se radi o istorijski važnom timu.

Zadužen, sa administrativnim problemima i vrlo niskim platnim spiskom u poređenju sa rivalima, Fluminense je krenuo u sezonu sa zadatakom da izbegne ispadanje. Ispostavilo se da imati novac zaista ne znači nužno da će doći do uspeha, pa je popularni Flu uhvatio visok kurs i ne planira da stane.

Izabrane vesti

Sa 32 boda, sakupljena kroz devet pobeda, pet remija i pet poraza sastav Odaira Elmana se pozicionirao u prvoj polovini turnira i na pragu je poslednje pozicije koja daje direktan prolaz za izdanje Kopa Libertadores 2021. godine. Neuspeh u Kopa Sudamerikani i u Kupu Brazila mogao bi da se pokaže kao krucijalan u pohodu na visok plasman, jer će tim sa Marakane moći da se potpuno posveti Brazileirau.

Flu se nalazi u seriji odličnih rezultata, nanizavši čak osam duela u prvenstvu bez neuspeha, za šta je najzaslužniji veteran Nene, nekada zvezda Monaka i Pari Sen Žermena. Iako iduće godine puni 40 godina, vihorni krilni igrač igrao kao "dečkić", a samo ove sezone je u Seriji A postigao sedam, dok je u prvenstvu Karioka bio strelac još šest golova.

Ipak, trener Elman najverovatnije neće moći da računa na najraspucanijeg aduta jer se Nene još oporavlja od povrede, ali se u tim posle odrađene suspenzije vraća kapiten, još jedan prekaljeni strelac i bivši internacionalac u francuskom Lionu, Fred (37). Inače, gro Fluminensea čine iskusni igrači, poput Paula Enrikea Gansa, Digaa, Hudsona, Egidija...

Sa druge strane, rival Flua u okviru 20. kola Serije A Gremio, stiže motivisan na Marakanu, sa ciljem da upiše i petu vezanu pobedu. Naime, sastav iz Porto Alegrea upisao je nedavno dva trijumfa protiv Žuventuda u osmini finala Kupa Brazila, dok je takođe u seriji od sedam duela bez poraza u svim takmičenjima.

Nene (©AFP)Nene (©AFP)

Sa 27 bodova na kontu kormilar Besmrtnih trikolora Renato Portalupi, poznatiji kao Gaučo, pokušava da približi svoj tim zoni Kopa Libertadores, mada će mu veliki teg u nastavku takmičenja biti činjenica da Gremio igra na tri fronta. Trenutni u najjačem kontinentalnom takmičenju ima odmor, jer se osmina finala nastavlja krajem meseca, međutim, morao je da izađe na teren prošlog četvrtka da bi se suprotstavio Žuventudu u revanšu osmine finala brazilskog Kupa.

Zbog izostanaka Portalupi bi trebalo da napravi neke promene u timu. Na primer, gotovo je sigurno da Pedro Žeromel počinje na klupi, Vanderlej takođe može da bude pošteđen, dok se Darlan, Robinjo i Luiz Fernando vraćaju u tim. U napadu se očekuje da će Dijego Čurin odigrati prvu utakmicu kao starter.

U drugom meču koji počinje u istom terminu, Seara je domaćin Sportu Resifeu (00.30).

Domaći sastav uspeo je pre pet dana da izbori plasman u osminu finala Kupa Brazila, pošto je pobedio Santos minimalcem, pošto je prethodno remizirao u prvoj utakmici. Što se Serije A tiče, popularne Dede imaju za cilj da se dokopaju izlaska na internacionalnu scenu i za sada su na dobrom putu. Sa 23 boda su na poziciji koja vodi u Kopa Sudamerikanu.

Sport Resife je imao slobodnu nedelju da se pripremi za duel, kao rezultat rane eliminacije u Kupu. Pao je na početku turnira porazom od Bruskea, što je prouzrokovalo otkaz Gutu Fereiri, treneru koji je predvodio tim iz druge u prvu ligu i koji je sada kormilar Seare. Nema dileme da će Fereira imati dodatni motiv protiv bivših poslodavaca.

U prethodnom kolu Brazileiraa, Resife je na svom terenu pobedio Atletico Paranaense sa 1:0, prekinuvši niz od pet duela bez pobede.

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Subota

Atletiko PR – Fortaleza 2:1 (0:1)

/Karlos 62, De Souza 90+1 – Bergson 18/

Sao Paulo – Gojas 2:1 (1:1)

/Brener 24, Gomes 79 – Fernandao 19/

Nedelja

Atletiko GO - Korintijans 1:1 (1:0)

/Oliveira 42 – Santos 57 penal/

Internasional - Koritiba 2:2 (1:0)

/Juri Alberto 33, Gustavo 58 - Augusto 47, Monteiro 74/

Vasko - Palmeiras 0:1 (0:0)

/Adrijano 73/

Atletiko PR - Flamengo u toku

Baija - Botafogo u toku

Bragantino - Santos u toku

Ponedeljak

00.30: (1,92) Seara (3,40) Sport Resife (4,20)

00.30: (2,70) Fluminense (3,00) Gremio (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1FluminenseGremioSearaSport ResifeNeneFred

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara