Mbape Realov do kraja naredne sedmice: Za paraf do 80.000.000 evra, plata 25.000.000 neto

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.03.22. | 08:23

Madriđani ubrzali pregovore, ukoliko sve prođe prema planu francuski reprezentativac bi do petka trebalo da se obaveže na vernost Kraljevskom klubu

"Sapunica Mbape će uskoro dobiti kraj", počinje ugledna španska Marka članak sa eksluzivnom informacijom da će Kilijan Mbape do kraja naredne sedmice staviti paraf na ugovor sa madridskim Realom. Ipak, kako navode Španci, ozvaničenje saradnje će morati da sačeka kraj sezone, jer Kraljevski klub želi da ostane korektan prema Pari Sen Žermenu, ali i da omogući svom budućem igraču da bez dodatnog pritiska odigra sezonu za Svece do kraja. Takođe se navodi da bi rođeni Parižanin trebalo da dobije između 60.000.000 do 80.000.000 evra za potpis, kao i da će godišnje u glavnom gradu Španije inkasirati oko 25.000.000 evra - neto.

Pre samo nekoliko dana Mbape je u revanš meču osmine finala Lige šampiona doveo Madriđane na ivicu eliminacije. Bio je najpre strelac jedinog pogotka u prvom susretu između PSŽ-a i Blankosa odigranom sredinom februara na Parku Prinčeva, pa je pogotkom u 39. minutu utakmice u Madridu doneo ekipi Maurisija Poketina veliku prednost. Ne i dovoljno veliku. Real je predvođen Karimom Benzemom u drugom poluvremenu potpuno preokrenuo rezultat i uz het-trik 34-godišnjeg napadača zaustavio bogati klub iz glavnog grada Francuske na putu ka dugo sanjanom trofeju Lige šampiona.

Izabrane vesti

Dok dvomeč španskog i francuskog velikana nije okončan, Kilijan Mbape se trudio da ne govori o svojoj budućnosti i napominjao da je posvećen samo sudaru sa timom sa Santijago Bernabeua, sa željom da Parižane odvede u četvrtfinale elitnog takmičenja. Dva dana kasnije Marka prenosi informacije koje ukazuju da je poraz od Reala praktično ubedio jednog od najboljih igrača na svetu da narednog leta ostvari san i ponese dres Kraljevskog kluba.

Odavno je Mbape na vrhu liste prioriteta predsednika madridskog kluba Florentina Pereza. Tokom leta je sa nekoliko astronomskih ponuda pokušavao da ubedi PSŽ da ga pusti, nudio i 200.000.000 evra za igrača koji je ušao u poslednju godinu ugovora, ali je prvi čovek Svetaca Naser Al Kelaifi odbijao da poklekne.

Usledili su pokušaji Parižana se Mbape zadrži u rodnom gradu, ugledni Parizijen je pisao da su odlučili da mu ponude godišnju platu od 50.000.000 evra neto i bonus za potpisivanje novog ugovora u iznosu od 100.000.000 evra, što je na kraju demantovano sa Parka Prinčeva.

"Konkretna ponuda nije data. Postoji važan element: mislimo da će poslednja stvar koju ćemo staviti na ugovor biti iznos. Želimo da napravimo najbolje uslove za njega, kako bi postao što bolji igrač. Da stavim iznos biće mi potrebno dva minuta", rekao je nedavno sportski direktor PSŽ-a Leonardo za L'Ekip.

Na kraju pobedu po svemu sudeći odnosi Perez. Marka ističe da su u poslednjih par dana pregovori ubrzani, da su dobili na ozbiljnosti i da sve ukazuje da će biti svršeni pre petka, sa pozitivnim ishodom za Madriđane. Zvanična potvrda uslediće tek po okončanju sezone, kako bi Mbape ostao fokusiran na borbu sa Svecima za trofej Lige 1. Real je još jednom džentlmenski postupio, ali je zahvaljujući Bosmanovom pravilu iskoristio pravo da razgovara sa 23-godišnjim napadačem, koji je prvog januara ušao u poslednjih šest meseci važeće saradnje sa francuskim klubom. Čekao je iskusni predsednik Reala pravi trenutak da krene u totalnu ofanzivu i konačno ga dočekao.

Tako će Kilijan Mbape ostvariti dečački san da zaigra u belom dresu Kraljevskog kluba. Madriđani će u isto vreme ponovo napraviti tektonski potres na fudbalskom tržištu. Stopirali su sve pregovore i potencijalna poslovanja, produžavanje ugovora sa igračima kako bi se posvetili postizanju dogovora sa hitronogim napadačem. Kako stvari stoje, isplatilo se.

Ovakav rasplet situacije ide i u prilog vestima iz engleskih medija da bi Erling Haland, koji je bio između madridskog Reala i Mančester Sitija, mogao da krene put Premijer lige. Norvežanin će navodno odlučiti da karijeru nastavi u klubu za koji je svojevremeno nastupao njegov otac, a Građani će na ime transfera iskeširati 120.000.000 evra. Opširnije OVDE.



tagovi

Kilijan EmbapeFlorentino PerezNaser Al KelaifiLeonardoReal MadridPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara