Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Megatrampa Barse i Atletika: Grizman u Madrid, Saul na Kamp Nou! U priči i Ermoso, Lodi i 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 11:51

Čini se izvesnim, samo da se detalji utanače

Lionel Mesi je dogovorio ostanak u klubu i katalonski mediji su tu vest već proglasili kao prvu “titulu” Đoana Laporte na predsedničkoj funkciji. Međutim, dogovor sa Argentincem je samo deo posla, jer prvo u klupskom budžetu treba napraviti prostor za Mesijevu faraonsku platu (bez obzira na smanjenje od 50 odsto), a već sada je kristalno jasno da će zbog Lea biti žrtvovan – Antoan Grizman.

Mediji na Pirinejima već danima najavljuju trampu: Grizman za Saula Njigeza, koji više nije toliko bitan igrač u rotaciji Atletikovog trenera Dijega Simeonea. Pride ima mnogo manju platu od Grizmanovih 20.000.000 evra što je uostalom glavni motiv Barselone da uđe u ovakve pregovore, iako je sasvim jasno da opet neće povratiti uloženo s obzirom da je za Francuza dala 120.000.000 evra.

Izabrane vesti

Saul sigurno ne vredi toliko, ni blizu, mada se Barselona još nada da će joj Atletiko uz njega dodati i 15.000.000 do 20.000.000 evra. A nada se da bi Jorgandžije mogle da ubace i još nekog igrača u kombinaciju.

Radio Katalunja je konkretna: ili Marija Ermosa ili Renana Lodija, pošto Blaugrana nema alternative za Đordija Albu. Ermoso je doduše primarno štoper, ali može da zakrpi i na levom beku. Lodi je manje realna opcija, jer bi u tom slučaju Madriđani ostali bez startnog levog beka, a teško da bi prihvatili da u zamenu za Brazilca dobiju starijeg Albu.

Nije doduše ni Saul idealno rešenje za Barsu, ali bi rešio veliki problem sa Grizmanovom platom, a pride se očekuje da i Miralem Pjanić napusti Kamp Nou. Na izlaznim vratima je i Martin Brajtvajt, Katalonci se nadaju da će na njemu izvući 15.000.000 evra, pošto ima interesovanja iz Premijer lige, konkretno Vest Hema, Brajtona i Noriča.

Saul i Grizman su ipak u središtu svega. I obojica hoće. A hoće i klubovi. U Atletiku nisu Grizmanu zaboravili da je u najboljoj sezoni dao 32 ligaška gola za Jorgandžije, a u poslednjoj, najgoroj, 21, koliko i Luis Suarez u prethodnom ciklusu takmičenja.

Samo još da se pronađe formula koja će zadovoljiti sve strane. I da niko ne bude alav.


tagovi

Antoan Grizmanletnji prelazni rok 2021Saul NjigezMario ErmosoRenan Lodi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara