Ignasio Ambriz (©AFP)
Ignasio Ambriz (©AFP)

Meksikanac Ambriz vraća Uesku u Primeru

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 10:54

Nekadašnji trener Leona ima zadatak da prošlogodišnjeg člana španske elite opet vrati u elitni rang. Ovijedo bez pobede posle tri kola

Ueska je prošle sezone ispala iz Primere, ali u novom šampionatu Segunde cilj je ekspresan povratak u društvo najboljih i novi dueli sa Realom, Barselonom, Atletikom, Seviljom...Ovog leta na kormilu tima stigao je Meksikanac Ignasio Ambriz, iskusni stručnjak koji je prošle sezone predvodio Leon do titule u ovoj zemlji Centralne Amerike.

Ambriz je imao odličan početak prvenstva na kormilu novog kluba. Vezao je dve pobede na svom terenu protiv Kartagene i Eibara sa po 2:0, ali je prošle nedelje poražen na prvom gostovanju u Segundi, od Las Palmasa (1:2). Ukoliko želi da zadrži priključak za liderom Sportingom iz Hihona Uroša Đurđevića (10 bodova posle četiri kola), pobeda je neophodna večeras (21.00) protiv Ovijeda u poslednjem meču četvrtog kola druge lige Španije.

Izabrane vesti

21.00: (2,00) Ueska (3,15) Ovijedo (4,30)

Ovijedo je godinama u krizi. Ispadao je čak i u četvrti rang takmičenja, a već nekoliko godina stagnira u Segundi. I ove godine nekadašnji član Primere nije dobro počeo. Bez trijumfa je posle tri kola, sa samo dva boda. Na jedinom gostovanju ove sezone, Ovijedo je poklekao u Almeriji (1:2), dok je kod kuće oba puta remizirao, sa Lugom i Tenerifama.

------------------------------------

Utakmicu Segunde, Ueska - Ovijedo (21.00) možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------------

Ueska je ovog leta prodala levog beka Havija Galana Selti za 4.000.000 evra. Nekoliko igrača je u junu otišlo iz kluba, ali nije našlo novi angažman, pa su odlučili da ostanu u Ueski. Jedan od nijih je nekadašnji igrač Valensije Dani Ekriče, koji je pre nekoliko dana dobio produženje ugovora.

U prva tri kola najbolji igvrač Ueske je Haime Seone, strelac dva gola. Imao je i asistenciju. Pretprošle sezone ova dva tima su igrali u Segundi. Ueska je osvojila četiri boda. Na svom terenu je slavila sa 3:1, dok je u gostima bilo 1:1. Na šest poslednjih međusobnih utakmica ovih timova, oba kluba su postigla bar po gol (GG).

SEGUNDA – 4. KOLO

Petak

Đirona – Hihon 1:2 (0:1)

Subota

Eibar – Leganes 1:1 (1:1)

Kartagena – Sosijedad B 1:0 (0:0)

Tenerife – Ponferadina 2:0 (0:0)

Almerija – Malaga 2:0 (0:0)

Fuenlabrada – Lugo 1:1 (1:1)

Nedelja

Burgos – Valjadolid 3:0 (3:0)

Ibica – Amorebijeta 1:1 (0:1)

Alkorkon – Saragosa 1:2 (1:0)

Mirandes – Las Palmas 4:2 (3:1)

Ponedeljak

21.00: (2,00) Ueska (3,15) Ovijedo (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŠpanijaPrimeraUeskaReal OvijedoOvijedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara