Banjak protiv Proletera (© Star sport)
Banjak protiv Proletera (© Star sport)

Menadžer Banjaka udario na Stanojevića: Smišljena provokacija, zagrevao ga od petog minuta, pa uveo drugog štopera

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.05.21. | 17:47

Prema tvrdnjama Romea Filipovića, Partizan je zimus odbio ponudu od 2.000.000 evra za Kamerunca

Igrački se Partizan nosio sa Crvenom zvezdom, živci su mu popustili u penal-seriji, ali posle finala Kupa Srbije glavne teme u i oko Humske nemaju dodirnih tačaka sa sportom. Kako zbog tvrdnji Filipa Stevanovića da je imao ponižavajuću minutažu, tako i informacije da je Maki Banjak odbio da uđe u završnici drugog produžetka umesto umornog i lakše povređenog Slobodana Uroševića.

Agent kamerunskog štopeta Romeo Filipović nudi drugačiju verziju priče i optužuje trenera Aleksandra Stanojevića da je smišljeno radio protiv interesa bivšeg člana Olimpije.

Izabrane vesti

Da li ste videli šta se dogodilo u četvrtom minutu? Da li ste primetili da se Svetozar Marković povredio i da se požalio klupi na rame? Da li ste videli da je Banjak ustao i od petog minuta počeo da se zagreva? Od petog minuta trčiš i čekaš da uđeš u igru i onda ti na poluvremenu saopšti: „Ne ulaziš ti, već drugi štoper“ (Bojan Ostojić, op. au). To je bila smišljena provokacija Stanojevića. Posle svega nemoguće je od igrača tražiti da mirne glave uđe u produžetku. Normalno je da se nije osetio spremnim, a sad smatram da je to sve izrežirano kako bi se stvorio događaj koji će zaseniti lični neuspeh trenera. Eto, danas se više piše o Banjaku, nego o taktici i timu koji je izveo Stanojević. Znači da je uspeo“, ističe Filipović u izjavi za portal 24sedam.rs.

Hrvatski menadžer taksativno podseća na redosled događaja, od trenutka kad se bivši defanzivac Olimpije dopao ljudima iz stručnog štaba crno-belih do okolnosti koje su dovele do promene statusa.

Banjak je u Partizan došao kao velika želja Sava Miloševića, što je uprava podržala. Odlično se uklopio od starta, međutim, Milošević je ubrzo napustio klub i na njegovo mesto došao je Stanojević. Tada je bilo sve u najboljem redu. Na prvom derbiju bio je zajedno sa Katajiem najbolji igrač na terenu, čak dobio poziv selektora Kameruna, ali po povratku sa utakmica reprezentacije odnos prema njemu počeo je drastično da se menja“.

Filipović ističe da je za svog pulena imao ponudu vrednu 2.000.000 evra i da ju je Partizan – odbio. Prethodno...

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će Stanojevićev savet: „Hajde, umoran si, uzmi nekoliko dana da se odmoriš“ značiti da ga kasnije više neće biti u timu. U decembru sam bio na sastanku sa upravom da im prezentujem tri ponude stranih klubova. Video sam da je Banjak iz nekog razloga sklonjen u drugi plan, pa sam mislio da je najbolje tražiti drugo rešenje kad se već ne računa na njega. Uprava je rekla da nije zadovoljna ponudama, da želi 2.000.000 evra za njega, uz ocenu da je njihov najbolji štoper i da na njega ozbiljno računa, ali da neće pristati da se upliće u posao trenera“.

Naredni put Banjakov menadžer seo je za sto sa ljudima iz Partizana tokom zimskih priprema u Beleku.

Priča se nije promenila. I dalje su hvalili Banjaka, čak mi je rečeno kako je i Stanojević pred priznao da žali što se ogrešio od njega, jer trenira odlično, ponaša se profesionalno bez greške, a ipak ga nije pustio da igra. U februaru sma dobio informaciju da sigurno neće igrati u nastavku prvenstva i da Stanojević ne planira promene u njegovom statusu. To je bio kraj prelaznog roka, igrača nema dugo na terenu, kako da ga za nekoliko preostalih dana nekome ponudim? Sve je mnogo teže, samo mi nije jasno kome je bilo u interesu da se skup igrač drži na klupi i da nekoliko dana pred zatvaranje prelaznog roka javljaju njegov konačni status. Ni Banjaku, ni Partizanu, ma, nikome nije bilo to u interesu, ali igrač je mirno prihvatio i tu odluku“.

Na nekim mečevima je dobio šansu, poput gostovanja Proleteru ili meča sa Voždovcem u Humskoj.

Na desetak utakmica tokom proleća nije sedeo ni na klupi. Zato sam na sledećem sastanku sa klubom sugerisao da puste Banjaka da igra nekoliko utakmica. Kad već nema ništa od titule da bar dobijemo neki povod koji bi nam olakšao posao na leto. Odigrao je dve od obećanih pet, šest utakmica, a vrhunac nekorektnosti dogodio se na finalu kupa“, dodao je Romeo Filipović u izjavi za portal 24sedam.rs.


tagovi

FK PartizanMaki BanjakAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara