Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

Mesec dana posle potpisa Lionel Mesi igra finale za prvi trofej u istoriji Intera iz Majamija

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 23:07

Klub sa Floride se sastaje sa Nešvilom (nedelja, 03.00) u poslednjoj utakmici KONKAKAF Liga kupa

15. jul 2023. godine: Inter iz Majamija je ozvaničio ono o čemu su danima pre toga pisali svi sportski mediji na planeti. Lionel Mesi je potpisao ugovor.

Izabrane vesti

20. avgust 2023. godine: Inter iz Majamija ima priliku da osvoji prvi trofej u svojoj pet godina dugoj istoriji. Igra finale KONKAKAF Liga kupa protiv jednako mladog Nešvila (03.00 časova po srednjoevropskom vremenu).

Dobro, niti je ovo takmičenje neko preterano cenjeno, niti su ga sve ekipe shvatile jednako ozbiljno. To ipak ne umanjuje uspeh koji je argentinski čarobnjak napravio za samo mesec dana od dolaska u najlošiju ekipu MLS ove sezone! Kako god da se završi finale, Amerikanci moraju da se poklone pred Mesijem i njegovim saigračima.

Verovatno svi u KONKAKAF-u navijaju da se ta priča zaista završi trijumfalno, da Mesi podigne trofej. Jer, to bi im omogućilo da sledeće sezone sav za marketing u KONKAKAF Ligi šampiona koriste lik omalenog Argentinca. Zbog lošeg položaja u MLS, gotovo da je nemoguće da se Inter domogne elite ove sezone na bilo koji drugi način osim da osvoji Liga kup. Poraženi finalista neće tamo…

03.00: (3,45) Nešvil (3,45) Inter Majami (2,00)

Mesi je ubedljivo najbolji strelac u Liga kupu, postigao je devet golova i još je jednom bio asistent. I to iz svega šest mečeva. Klub sa Filadelfije redom je pobeđivao Kruz Azul (2:1), Atlantu Junajted (4:0), Orlando Siti (3:1), Dalas (4:4, penalima 5:3), Šarlot (4:0) i u polufinalu Filadelfiju Union (4:1).

Nešvil nije bio ni blizu uverljiv. Štaviše, nekoliko puta se jedva provukao do sledeće faze. Počev od grupe, gde je osvojio tri poena (pobeda nad Koloradom 2:1 i poraz od Toluke 3:4).

Zauzimanjem druge pozicije prošao je u šesnaestinu finala, tamo mu je rival bio Sinsinati, kojeg je pobedio posle penala (1:1, 5:4). I u narednoj rundi rulet sa bele tačke mu je doneo radost, eliminisana je Klub Amerika (2:2, 6:5). Tada je jedanaesterce Nešvilu doneo Sem Saridž pogotkom u 99. minutu.

Tek tada je Nešvil zaigrao na visokom nivou, u četvrtfinalu je deklasirao Minesotu Junajted sa 5:0, a u polufinalu Monterej 2:0.

Ovo će biti treći okršaj Nešvila i Intera ove sezone. Sredinom maja u MLS Nešvil je slavio kao domaćin sa 2:1, a šest dana kasnije Inter mu se osvetio na Floridi identičnim rezultatom u US openu, nacionalnom kupu Sjedinjenih Američkih Država. To je naravno bilo pre dolaska Mesija, Serhija Busketsa, Đordija Albe i novog trenera Tate Martina.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Fashion&Friends parfimerije od 12.000 rsd + 10.000 rsd

----------

KONKAKAF LIGA KUP

ZA TREĆE MESTO (SUBOTA)

23.55: (1,63) Filadelfija (3,80) Monterej (4,90)

FINALE (NEDELJA)

03.00: (3,45) Nešvil (3,45) Inter Majami (2,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF ligaLiga kupLionel MesiInter MajamiNešvil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara