Maksimović (© Reuters)
Maksimović (© Reuters)

Mesec i po bez kluba, ali veze su i dalje jake: Nikola Maksimović bi da se vrati u Napoli

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 14:49

„Treniram svakodnevno. U dobroj sam formi“, ističe srpski štoper

Osam godina u Italiji. Poslednjih pet u Napulju. Divan grad, divan klub. Nije ni čudo što bi se Nikola Maksimović rado vratio na stadion „Dijego Armando Maradona“, iako mu je prvog jula istekao ugovor i otad je u potrazi za novom sredinom.

Pominjalo se da bi mogao u Betis, Marselj, Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali od dogovora sa tim klubovima zasad nema ništa. Možda bude sa Aureliom de Laurentisom, posebno što Napoli i dalje traga za centralnim defanzivcem, a još predsednik planira prodaju Kalida Kulibalija pod uslovom da Senegalac ne pristane na smanjenje plate.

Izabrane vesti

Otud nagoveštaj italijanskih medija da bi nekadašnji prvotimac Crvene zvezde mogao opet na jug Apeninskog poluostrva. Sad Maksimović deluje zagrejano za tu ideju.

Trčao bih nazad, da se vratim“, izjavio je 29-godišnji štoper za Napoli magazin. „Taj grad je mene i moju porodicu srdačno dočekao, stekao sam prijatelje za ceo život, moja deca doživljavaju sebe Napolitancima, dobro im ide u školi koju tamo pohađaju. Spreman sam da se stavim na raspolaganje kako bismo se dogovorili i nastavili ovu priču“.

Iako nema klub, Maksimović deluje motivisano i spremno.

„Treniram svakodnevno. U dobroj sam formi“.

Pod Vezuvom je bilo promena. Najpre na klupi, pošto je Đenara Gatuza zamenio Lučano Spaleti. Elseid Hisaj će u narednoj sezoni igrati za Lacio, još neki igrači su napustili klub, ali Nikola je spreman da se vrati. Samo ako ga trener želi.

Tu sam. Poštujem Spaletija i voleo bih da radim s njim. Reč je o iskusnom strategu koji vodi računa o svakom detalju. Pratio sam nekoliko prijateljskih utakmica Napolija, video da je ekipa ujedinjena. Sezona je duga i biće mesta za sve. Cilj je da Napoli izvuče najbolje što može u svakom takmičenju, a na fudbalerima je da se igrama izbore za ponovno poverenje navijača“, dodao je Nikola Maksimović, u čijoj je biografiji tačno 99 utakmica za Napoli.

Hoće li ući u „Klub 100“?


tagovi

Nikola MaksimovićNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara