Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi igra kao da treba da se proda: Gol i dve asistencije za polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 05:29

Preznojavali su se Gaučosi, ali ih je Valensija častio promašajima, a mladi defanzivac Ekvadora greškama

Argentina je 14 puta bila šampion Južne Amerike, ali poslednji još 1993. Da li je vreme da Gaučosi ponovo podignu pehar posle 28 godina i konačno sa Lionelom Mesijem naprave nešto veliko?

Deluje tako, ali naravno, pitaju se i drugi. Prvo Kolumbija, s kojom će se Argentinci sastati u polufinalu ovogodišnjeg Kopa Amerika, a ukoliko preskoče tu prepreku, onda i Brazil ili Peru.

Izabrane vesti

U svim mečevima na turniru Argentinci su prvi stizali do gola, pa tako i u četvrtfinalnom okršaju sa Ekvadorom. Na kraju su ih postigli tri i slavili 3:0, ali daleko od toga da se ova pobeda može nazvati rutinskom.

Mogla je ona da bude i ubedljivija, pre svega da Mesi u 23. minutu, pri rezultatu 0:0, nije pogodio stativu iz prilike kakvu retko kada ne koristi, međutim, moglo je i da do pobede Gaučosa uopšte ne dođe, da je nekadašnje krilo Vest Hema i Evertona, Ener Valensija, bio koncentrisaniji u završnici. Četiri puta pretio je Emilijanu Martinezu, triput glavom i jednom nogom.

Pored njegovih promašaja, posao plavo-belima olakašli su defanzivci Ekvadora kojima je pala koncentracija u finišu meča. Pre toga, ipak, načeo ih je Rodrigo De Pol u 40. minutu. Bio je to brz napad Argentine, golman Ernan Galindez istrčao je van svog kaznenog i zaustavio Lautara Martineza, ali se lopta odbila do Mesija, koji je na drugoj stativi pronašao vezistu Udinezea.

Dugo je potom trebalo izabranicima Lionela Skalonija da potpuno slome rivala. Preznojavali su se u nekoliko navrata, posebno na pomenute prilike Valensije ili kada je Gonzales umalo postigao autogol na centaršut Plate u 64. minutu, pa u 80. kada je Martinez sjajno odbranio šut pomenutom Plati nakon solo-prodora.

Ipak, pet minuta pre kraja, loš prijem 19-godišnjeg štopera Ekvadora, Pjera Hinkapije, omogućio je Di Mariji da dođe do lopte, Mesiju da upiše drugu asistenciju u meču, a četvrtu na turniru i Lautaru Martinezu da poentira. Taj pogodak rešio je pitanje pobednika, a potpuno izbacio iz takta mladog defanzivca, koji je u nadokandi kao zadnji igrač odbrane oborio Anhela Di Mariju, dobio crveni karton i omogućio Mesiju slobodnjak sa pozicije kakvu on uglavnom pretvara u pogodak. Tako je bilo i ovaj put.

Postigao je svoj četvrti gol na turniru i pokazao da je izuzetno motivisan da ove godine, konačno, stigne do kraja na nekom takmičenju sa reprezentacijom. A, za dodatnu nervozu u Barseloni koja ga nestrpljivo čeka da se vrati i potpiše novi ugovor.

Podsetimo, Mesi je već nekoliko dana slobodan igrač...

KOPA AMERIKA, POLUFINALE

Utorak, 01.00: (1.27) Brazil (5.50) Peru (12.0)

Sreda, 03.00: Kolumbija - Argentina

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Lionel Mesifudbalska reprezentacija ArgentineKopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara