Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

Mesi, kad će taj gol iz igre?

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.11.20. | 11:16

Barselona užasna, bez pobede u Primeri četiri utakmice. Argentinac na 11 mečeva ove sezone postigao pet pogodaka, ali sve sa bele tačke. Na Nou Kamp dolazi neugodni Betis. Katalonci nemaju prava na kiks. Sevilja traži prekid crne serije, Atletiko bi da zaustavi Kadiz, hit dosadašnjeg toka Primere

Posle debakla proteklog leta u Lisabonu od Bajerna (2:8) u četvrtfinalu Lige šampiona otvorena je Pandorina kutija na Nou Kampu. Sva prljavština, loši odnos na relaciji rukovodstvo kluba – igači su došli na površinu. Lionel Mesi je hteo da napusti Barsu. Ostao je, ali Argentincu se očigledno više ne ostaje u klubu gde je stasao, dostigao zvezdane visine, osvojio sve što je moglo da se osvoji.

Barselona je užasna ove sezone u Primeri. Bez pobede je već četiri kola, samo dva boda na kontu i ponižavajuće 12. mesto u šampionatu Španije. Barsa je Mesi ili Mesi je Barsa, to je valjda svima jasno.

Izabrane vesti

Omaleni argentinski virtuoz ove sezone nije postigao gol iz igre. Neverovatan je podatak da se Mesi nije upisao u strelce iz igre na 11 utakmica ove sezone (šest u Primeri, tri u Ligi šampiona i dve u dresu Argentine u kvalifiakcijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine). Jedan od najboljih fudbalera današnjice je dao pet golova, ali sve sa bele tačke.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BARSELONA DA OSVOJI PRIMERU JE 4,00.

Na Nou Kamp danas (16.15) stiže Betis i pobeda je imperativ za četu Ronalda Kumana. Holanđanin nije uspeo da pokrene uspavane zvezdice. Na startu je to sve išlo kako treba, ali su usledili porazi od Hetafea u Madridu i El Klasiku od ljutog rivala na svom terenu.

Francuski napadač Antoan Grizman je očajan, dok je najskuplji igrač u istoriji Barselone Filipe Kutinjo povređen. Tužno je delovala Barsa i prošle nedelje proitv Dinama u Ligi šampiona. Kijevljani su stigli u Kataloniju bez desetak igrača i namučili Barsu. Da nije bilo oporavljenog golmana Marka Andra Ter Štegena, pitanje je da li bi Barselona slavila. Nemački golman je odigrao prvi meč u sezoni, do tog duela sa ukrajinskim vicešampionom menjao ga je Neto. Ter Štegen će imati prvi start u u Primeri.

Nema Kuman mnogo problema oko tima pred duel sa zeleno-belima iz Sevilje, neće biti jednio Kutinja. U špicu za golove da budu zaduženi, osim Mesija, Grizman i najbolji igrač katalonskog giganta u ovom šampionatu, mladi Ansu Fati.

Betis će biti oslabljen neigranjem najboljeg igrača, Francuza Nabila Fekira, koji ima povredu tetive. U Barselonu nisu otputovali ni Meksikanac Andres Guadrado, Huanmi i Sidni. Rovit je brzonogi napadač Teljo, dete Barselone. Na golu gostiju biće Klaudio Bravo, koji je nekada branio gol Katalonaca, a proteklog leta pojačao je Betis iz Mančester Sitija. Poslednje tri meča u Primeri, Barselone je slavila. Kada igraju ova dva tima pada veliki broj golova. Na poslednjih pet utakmica dolazio je tip 5+.

Posle Barselone najveće razočaranje na startu Primere je Sevilja. Pobednik Lige Evrope je vezao tri poraza u šampionatu. Tračak nade da idu bolji dani za četu Đulena Lopetegija je trijumf protekle nedelje u Ligi šampiona protiv Krasnodara sa 3:2, iako je ruski tim vodio sa 2:0. Na Sančez Pishuan stiže Osasuna (18.30). Tri boda su imperativ za Andalužane.

Žoao Feliks (©Reuters)Žoao Feliks (©Reuters)

Atletiko iz Madrida na Vanda Metropolitanu večeras (21.00) dočekuje hit dosadašnjeg toka Primere, Kadiz, koji je prošlog meseca pobedio Real u Madridu. Tim Dijega Simeonea igra sve bolje kako sezona odmiče. Jorgandžije su u seriji od tri pobede, a mreža Jana Oblaka se zatresla samo jednom za 270 minuta.

Atletiko na svom terenu ima dve pobede i remi, sa odličnom gol-razlikom 8:1. Kadiz je u seriji od pet utakmice bez poraza, a primio je samo jedan pogodak. Na tri prethodne utakmice u šampionatu Španije mreža argentinskog golamna Ledesme se nije zastresla.

Urugvajac Luis Suarez je postigao četiri gola na pet utakmica u dresu novog kluba. Prošle nedelje je Atletiko iz Valensije doveo Žofrija Kondogbiju, zamenu za Partija koji je u finišu prelaznog roka potpisao za Arsenal. Iskusni vezista ima povredu pete, ali bi mogao da debituje za Atletiko. Raduje Madriđane i sve bolja forma najskupljeg pojačanje u istoriji kluba, Žaoa Feliksa. Iskusni napadač Dijego Kosta je povređen i neće igrati protiv povratniika u elitu.

PRIMERA - 9. KOLO

Petak

Elče - Selta 1:1 (1:1)

/Fidel 4pen - Mina 41/

Subota

14.00: (2,15) Ueska (3,10) Eibar (3,80)

16.15: (1,48) Barselona (4,60) Betis (6,25)

18.30: (1,62) Sevilja (3,70) Osasuna (6,00)

21.00: (1,42) Atletiko Madrid (4,20) Kadiz (9,00)

Nedelja

14.00: (2,65) Hetafe (3,00) Viljareal (2,90)

16.15: (1,77) Sosijedad (3,50) Granada (4,90)

18.30: (2,35) Levante (3,20) Alaves (3,15)

18.30: (3,25) Valjadolid (2,75) Bilbao (2,60)

21.00: (6,00) Valensija (4,20) Real Madrid (1,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BetisPrimeraŠpanijaAtletiko MadridSeviljaEibarOsasunaUeska

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara