Mesijev klan, žurka dan pred utakmicu i tetošenje zvezda kao samoubistvo

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.12.21. | 13:44

Ovo je početak Poketinovog kraja...

U Ligi 1 drže čvrsto prvo mesto sa 11 bodova viška u odnosu na prvog pratioca. Grupu Lige šampiona prošli su relativno lako. Letos su doveli zvanično najboljeg igrača na svetu (Lionela Mesija), uz njega prvog golmana Evropskog šampionata (Điđa Donarumu), a pride je stigao i jedan od najproduktivnijih bekova današnjice (Ašraf Hakimi).

Na prvi pogled "idealka" na Parku prinčeva. Međutim iza kulisa problemi, previranja, spletkarenja. Čak i klanovi, kako piše francuski L'Ekip.

Izabrane vesti

Razlog - Maurisio Poketino!

Nezadovoljstvo radom argentinskog stručnjaka provejava praktično otkako je seo na klupu jednog od najambicioznijih klubova na svetu jer po mnogima naslednik Tomasa Tuhela nijednog momenta nije uspeo da napravi igru koja će imati "dovoljan nivo atraktivnosti". Ono je bez svake sumnje naraslo tokom poslednjih meseci, pošto se ispostavilo da ubitačni trozubac Mesi-Nejmar-Mbape nikako ne može da klikne, a činjenice da su Parižani u poslednja dva susreta protiv Nice (0:0) i Lansa (1:1) izgledali nikad bezopasnije, te da ih je jedini rival iz kategorije "TOP" (Mančester Siti) nadigrao pre dve nedelje, samo su vratile temu "Poketino" na naslovne strane.

Sada, razume se, sa dodatnim pikantnim detaljima.

Tako L'Ekip navodi da postoji ozbiljna sumnja da neku vrstu inicijative za Poketinovu smenu predvodi Mesijev klan u klubu, ne navodeći ko sve pripada tom navodnom klanu. Još se kaže da Leo "sumnja u taktičku pronicljivost svog zemljaka i kako je ocenio da mu je taktika suviše restriktivna".

Nema sumnje da je Mesi nezadovoljan svojim učinkom (samo jedan gol u ligi na devet utakmica) i da na njegove najslabije brojke u karijeri ima uticaja to što Poketino još nije pronašao pravu žicu trojici najvećih zvezda, međutim (po mnogima) koren problema između njih dvojice leži u onoj zameni u 76. minutu derbija protiv Liona, kada je Leo izašao sa terena odbivši da pružu ruku treneru.

Kada je u pitanju javnost, osim osnovne zamerke (nefunkcionalnost udarnog trilinga), Poketinu se spočitava što još nije iskristalisao startnih i najboljih 11 (samo dva puta sastavio isti tim od početka sezone) i što PSŽ nema sposobnost da kroz ubitačnu kontru (kao, recimo, proletos u dvomeču protiv Bajerna) maksimalno iskoristi svoj najveći kvalitet.

I tu nije kraj. Izvori bliski klubu do kojih je L'Ekip došao navode da je Poketino izgubio kredit kod velikog broja igrača usled svog suviše "mekanog pristupa". U tekstu francuskog lista stoji još kako nekadašnji menadžer Totenhema izbegava svaku vrstu konflikta i kako u tom cilju i previše dopušta igračima, uprkos njihovoj lošoj formi.

"U ranim fazama Poketinovog mandata najveće zvezde tima imale su samo reči hvale za njega, govorili su blagonaklono i s ljubavlju. Bilo je to u potpunoj suprotnosti njihovog odnosa sa Tomasom Tuhelom. Ali očito da u svemu treba imati meru".

A Poketino je, pišu Francuzi - nema. Nije je imao ni tokom prošle sezone (više puta propustio da disciplinuje određene igrače, mada ne navode koje), nema je ni ove. Dan uoči utakmice sa Nicom dozvolio je igračima veliku žurku na kojoj je Lionel Mesi proslavio osvajanje Zlatne lopte. Sutradan njegovi momci pucali su ćorcima - 0:0.

Naposletku L'Ekip prenosi glasine sa Ostrva: Poketino je nezadovoljan životom u Parizu, preveliko opterećenje predstavlja mu stalna obaveza da balansira između najvećih zvezda i da ih drži zadovoljnim i zato mu je zanimljiv poziv s Old Traforda.

Naravno, taj poziv stigao je pre nego što se Mančester Junajted odlučio za Ralfa Rangnika. Sada, pošto je Nemac preuzeo ulogu menadžera do kraja sezone, odnosno prema dogovoru po kom će se od leta pitati ponajviše u sportskom sektoru Đavola, pitanje je da li Poketino i dalje ima tu opciju B.

Otuda podatak da bi PSŽ bio spreman da pusti Maurisija Poketina za 17.000.000 funti pomalo gubi na značaju. Ali nije isključeno da bi u skorijoj budućnosti moglo da se govori o nekoj sličnoj sumi, samo na ime obeštećenja Argentincu, jer Al Kelaifijevi ljudi na stalnoj su vezi sa Zinedinom Zidanom. Ponuda je tu, na stolu, čeka se samo to famozno DA.

Ako bi neko mogao da smiri nadobudne zvezde i zvezdice i "objasni im neke stvari" onda je to Zizu. U to nema sumnje. Setite se samo kako je Kristijana ubedio da nije potrebno da igra baš svaku utakmicu. Da "neki" Hetafe ili "neku" Osasunu može i da preskoči. Za sopstveno dobro, da sebi produži karijeru.

Zna Kelaifi šta radi...


tagovi

Maurisio PoketinoLionel MesiKilijan EmbapeNejmar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara