Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Mete Krojf i Ronaldo, ciljevi het-trik i "Ušati"

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 10:06

Robert Levandovski večeras od 21.00 protiv Pari sen Žermena ima priliku da začini perfektnu sezonu

Kada odigrate sezonu kakvu iza sebe ima Robert Levandovski, realno je da se merite sa nekima od najboljih svih vremena, barem kada su u pitanju pojedini rekordi. Poljak je ugrozio Johana Krojfa i Kristijana Ronalda, a splet dešavanja i ishod u večerašnjem finalu Lige šampiona daće odgovor na pitanje da li centarfor Bajerna može da baci u senku dostignuća pomenutih legendi.

Leteći holanđanin je davne 1971/72 osvojio trilplu krunu, a sezonu je završio kao najbolji strelac Eredivizije sa 25 golova, najefikasniji u Kupu sa tri pogotka i na čelu liste golgetera Kupa evropskih šampiona gde je pet puta pogađao.

Izabrane vesti

Levandovski je sa 34 gola vodio Bavarce ka tronu Bundeslige, sa šest im je pomogao da osvoje kup. Trenutnih 15 pogodaka u Ligi šampiona garantuju mu epitet najboljeg strelca i nakon finala, ali 32-godišnji špic mora da osvoji pehar kako bi stao rame uz rame sa Johanom Krojfom.

Deluje da je pomenuti scenario realniji od onog koji mu je neophodan da bi ugrozio rekord Kristijana Ronalda – Portugalac je u takmičarskoj 2013/14 postigao 17 golova u elitnom evropskom takmičenju, tako da će Levi biti neophodan het-trik protiv Parižana kako bi se profilisao kao najbolji strelac evropske A produkcije u jednoj sezoni.

Od 1992. godine, otkako se takmičenje igra pod imenom Liga šampiona, niko nije uspeo da bude trostruki strelac u finalnoj utakmici. To dovoljno govori kakav zadatak ispred sebe ima čovek koji će biti upamćen kao nekrunisana Zlatna lopta i koji je poslednje veliko evropsko finale igrao 2013. kada je u dresu Borusije poražen od Bajerna. Ali nema sumnje da je Poljaku primarni cilj prvi “Ušati pehar” u individualnom CV-ju i potpuna potvrda da u minuloj sezoni niko nije bio bolji, ako uopšte postoji dilema.

 

 


tagovi

Robert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara