Fudbaleri Midtjianda (©Reuters)
Fudbaleri Midtjianda (©Reuters)

Midtjiland bez prvog strelca u derbiju Danske

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 14:26

Poslednja šansa za Kopenhagen da se umeša u borbu za titulu u šampionatu ove skandinavske države

Zanimljiva trka za titulu u Danskoj. Posle prvog dela sezone, odnosno 22 kola, šest najboljih timova se odvojilo i početkom meseca je počeo plej-of. Do kraja šampionata ostalo je još sedam kola. Šampion Midtjiland je lider, ali ima dostojnog konkurenta u probuđenom Brondbiju. Danski velikan ima samo bod manje, a u sredu je pobeđen Nordsjeland sa 3:0. Jedan od golova postigao je nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši napadač Čukaričkog Andrija Pavlović.

U igri za titulu je i Kopenhgen, ali tim iz prestonice zaostaje osam bodova za liderom. Upravo će danas (20.15) u derbiju kola nekadašnji rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona ići na noge lideru i braniocu titule Midtjilandu.

Izabrane vesti

Za Kopenhagen je ovo poslednja šansa da se umeša u borbu za titulu, dok domaćin želi da sačuva prednost u odnosu na Brondbi. Midtjiland je u ponedeljek odigrao bez golova na gostovanju Randersu i tako prekinuo seriju od tri pobede. Kopenhagen je osvojio samo bod (2:2) na svom terenu protiv Nordsjelanda prošle nedelje.

20.15: (2,25) Midtjiland (3,35) Kopenhagen (3,20)

Najbolji igrač gostiju je Jonas Vind. On je sa 11 golova treći strelac Superlige Danske. Ima četiri manje od Mikeala Urea, napadača Brondbija. Kod Midtjilanda ističe se Sori Kaba, napadač iz Gvineje, koji je devet puta ove sezone zatresao mreže u najboljoj ligi Danske. Međutim, njega neće biti danas u derbiju 26. kola jer je suspendovan zbog kartona. Iz istog razloga u konkurenciji za derbi nije ni Erik Sviatčenko.

Povređeni su Brazilac Ailton i Andersen. Gosti stižu bez defanzivca Nikolaja Boilesena koji je prethodnog vikenda dobio crveni karton u meču protiv Nordsjelanda. Zbog povrede u konkurenciji za tim nisu Bjeland i Kostarikanac Brajan Ovijedo.

17.45: (2,10) Orhus (3,35) Vejle (3,60)

Ove sezone čak tri puta su ovi timovi odmerili snage, a bolji je bio Midtjiland. Dobio je u prvom delu sezone Kopenhagen na svom terenu sa 4:0, u osmini finala Kupa Danske eliminisao je današnjeg rivala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, dok u poslednjem meču, pre nešto manje od mesec i po dana, u prestonici ove skandinavske države nije bilo golova.

DANSKA, PLEJ-OF ZA ŠAMPIONA – 26. KOLO

Sreda

Nordsjeland – Brondbi 0:3 (0:1)

/Ure 21, Pavlović 86, Vigen 89/

Četvrtak

17.45: (2,10) Orhus (3,35) Vejle (3,60)

20.15: (2,25) Midtjiland (3,35) Kopenhagen (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1DanskaMidtjilandKopenhagen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara