Najnovije vesti

Mihailo Ristić za kraj Zvezdine višegodišnje potrage za domaćim levim bekom?

Vreme čitanja: 2 minuta

Mihailo Ristić (©AFP)

Dalek je put do eventualnog dogovora, ali...

Navijačima se prvi put predstavio kao vezista, sada bi mogao da se vrati kao već dokazani levi bek. Jer iako je još na dugačkom štapu, u Ljutice Bogdana su identifikovali Mihaila Ristića kao domaćeg levog beka kakvog već godinama traže.

Prema informacijama Mozzart Sporta prvi kontakti su već uspostavljeni. Doduše, ne sa Ristićem direktno, već sa njegovim zastupnicima, koji bi već koliko do kraja nedelje mogli da posete stadion "Rajko Mitić" ne bi li saslušali planove crveno-belih. I oni svakako moraju da razmišljaju o daljim planovima za momka koji će krajem oktobra proslaviti 26. rođendan.

Ristićev ugovor sa Monpeljeom ističe na leto 2022. godine što znači da bi on već u januaru mogao da pregovara sa zainteresovanim klubovima kao slobodan igrač. Monpelje bi zato mogao da ga proda već ove zime kako bi imao barem nekakvu zaradu.

Osim ako naravno ne uspe da ubedi Ristića da potpiše novi ugovor, a zasad nema takvih naznaka. Možda i zbog toga, Ristić je ove sezone upisao skromnih 236 minuta za Monpelje. Trener Olivije Dal’Oljo je preferirao da počinje sa 22-godišnjim Nikolom Kozom.

Ristić je, podsetimo, iz Zvezde otišao još 2017. kada je Krasnodar za njega platio 2.000.000 evra. Potom se, posle kraće epizode u praškoj Sparti, za 600.000 preselio u Monpelje. Od početka je igrao manje ili više redovno, ali se prošle sezone ustalio kao startni levi bek francuskog prvoligaša. Igrao je levog spoljnjeg u formaciji sa tri štopera i klasičnog beka u sistemu sa četvoricom pozadi.

Tačno ono što treba Dejanu Stankoviću i Crvenoj zvezdi. I ono što već četiri godine savršeno radi Milan Rodić, iako suštinski nema alternativu uz levu aut-liniju. Da li bi Ristićev dolazak značio i Rodićev odlazak ili bi crveno-beli sa njima dvojicom zacementirali levi bok kao nikada do sada, to već nije najjasnije. Niti se zna da li Zvezda pokušava da Ristića dovede već na zimu uz minimalno obeštećenje ili na leto kao slobodnog igrača. Zavisiće sigurno i od Monpeljeove reakcije. Naravno, i od toga šta želi Ristić, ali ima tu pozitivnih signala.

Ima i dima. Možda će se razgoreti.


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva