Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

Mihajlović hvali izbor sudija za meč sa Juveom, sanjao o Dibalinom penalu na 0:0

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 14:42

Zanimljiva konferencija za medije Bolonjinog trenera uoči poslednjeg kola

U poslednjem kolu Serije A jedanaestoplasirana Bolonja ugostiće petoplasirani Juventus.

Za tim Siniše Mihajlovića ova utakmica nema imperativ pobede - mada bi im tri boda, uz poraz Verone u Napulju doneli desetu poziciju i bonus 6.300.000 evra - dok je za goste it Torina mnogo bitnija.

Izabrane vesti

Juventusu je neophodna pobeda, ali i neuspeh Napolija protiv Verone ili Milana protiv Atalante, kako bi se domogao Lige šampiona.

Svestan da će utakmica biti pod lupom mnogih, Siniša Mihajlović je u njenoj najavi istakao zadovoljstvo izborom sudija. Još posle duela sa Veronom u prošlom kolu (2:2) izjavio je uverenje da će rukovodstvo Serije A za poslednju rundu i duel sa Juventusom izabrati iskusnije i kvalitetnije arbitre, jer su neiskusni početnici u poslednje vreme naneli štetu njegovom timu.

Nedelja: 20.45: (10,5) Bolonja (7,00) Juventus (1,23)

Uoči nedeljnog okršaja istakao je zadovoljstvo delegiranim arbitrima, koje će s pištaljkom predvoditi Paolo Valeri.

"Pobeda bi nam omogućila da se nađemo u gornjoj polovini tabele, što je važno, a poslali su sudije koje sam tražio", šaljivo je konstatovao Mihajlović.

Srpski trener istakao je zahvalnost svima u klubu za saradnju u prethodnom periodu i ponovio da bi želeo da ekipa pobedom spusti zavesu na sezonu.

"Svakako bih voleo da to učinimo zbog nas i naših navijača, koji nam mnogo nedostaju. Ovo što doživljavamo nije fudbal, nije život. Sada se situacija popravlja zahvaljujući vakcinama, pogledajte Srbiju, gde ljudi dobijaju 30 evra za vakcinaciju, pa neki idu i po tri puta...".

Uveren je Mihajlović da će igrači Juventusa biti veoma odlučni i motivisani da savladaju njegove izabranike.

"Nadam se da ćemo uspeti da im pariramo. Juče sam išao kod lekara na pregled, posle čega sam odspavao. Probudio sam se kada je Dibala trebalo da šutira penal na 0:0. Ne znam kako se završilo...".

Upitan za generalnu ocenu sezone, trener Bolonje je govorio u pozitivnom tonu.

"Pružili smo priliku mnogim mladim igračima, mnogo njih je debitovalo. Igrali smo dobar fudbal, poredeći se sa ekipama koje su iznad nas na tabeli, što je još jedna dobra stvar", konstatovao je Mihajlović.

Govoreći o svojoj budućnosti, istakao je da nije zabrinut jer ima još dve godine ugovora i da mu je lepo u Bolonji. Ipak...

"Nikad ne znaš šta šta može da se desi".

Mihajlović je, takođe, stao u odbranu Andree Pirla kom se zamera što Juventus nije napravio više u Ligi šampiona, ali i zbog gubitka titule.

"Osvojio je Superkup i Kup Italije u svojoj prvoj sezoni u velikom klubu. Ne možete ga kriviti zbog Skudeta, pre ili kasnije neko je morao da skine Juventus sa vrha. Po mom mišljenju, dobro je radio. Da li je mogao bolje? Jeste, kao i ja...", zaključio je Mihajlović.


tagovi

Siniša Mihajlović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara