Foto:
Foto:

Milan blindirao i Tomorija: Na San Siru do 2027. uz duplo veću platu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 22:20

Englez produžio saradnju sa šampionom Italije

Govorio je Fikajo Tomori u prethodnom periodu kako voli sve u vezi sa Milanom, grad, klub, navijače, strast, bilo na San Siru ili izvan njega i sa reči ubrzo prešao na dela. Engleski štoper produžio je ugovor sa šampionom Italije i po slovu istog ostaće na San Siru do leta 2027. godine.

Para za pojačanja nema previše, Milan je ovog leta doveo samo dvojicu fudbalera (ne računajući otkupe Alesandra Florencija i Žuniora Mesijasa), a samo je za Šarlea de Ketelarea platio obeštećenje. Umesto trošenja novca koji zapravo nemaju, Paolo Maldini i Frederik Masara, okrenuli su se blindiranju igrača od krucijalnog značaja za igru Stefana Piolija. Tomori je definitivno jedan od njih.

Izabrane vesti

Mere štednje na San Siru dovele su do toga da Milan i pored toga što je šampion Italije znatno manje novca izdvaja na plate igrača od Intera i Juventusa pre svih drugih, što je u jednom trenutku moralo da se promeni kako bi igrači bili zasluženo nagrađeni za ono što su prošle sezone pokazali.

Tomori će tako prema informacijama pojedinih italijanskih medija u narednih pet godina primati skoro duplo više para nego do sada. Precizno, umesto dosadašnjih 1.800.000 evra godišnje, po sezoni će inkasirati 3.500.000. Veliki posao uradili su Rosoneri, jer iako nije bilo potrebe za žurbom s obzirom na to da mu je prethodni ugovor isticao 2025. godine, Tomori je odličnim partijama u prethodnih godinu i po dana počeo da privlači pažnju drugih timova, a zapazio ga je i selektor reprezentacije Engleske Gereta Sautgejta koji ga je na prethodnom okupljanju nagradio pozivom.

Engleski reprezentativac je u Milan stigao u januaru 2021. godine kao pozajmljen igrač Čelsija, ali je sportski sektor Rosonera samo šest meseci kasnije iskoristio opciju otkupa i za 28.500.000 evra ga trajno otkupio od londonskog kluba.

Italijanski mediji najavljuju da će na San Siru trend produživanja ugovora uskoro nastaviti sa Rafaelom Leaom, Ismaelom Benaserom, Radetom Krunićem, Sandrom Tonalijem i Pjerom Kaluluom sa kojima već uveliko vode pregovore. Pre Tomorija saradnju sa šampionom Italije produžili su Teo Ernandez (do jula 2026. godine) i Tomazo Pobega (do jula 2027. godine), dok je Zlatan Ibrahimović boravak na San Siru prolongirao za još jednu sezonu.


tagovi

Fikajo TomoriMilanLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara