Jazidži i Dijaz (©Reuters, ©AFP)
Jazidži i Dijaz (©Reuters, ©AFP)

Milan blizu dogovora s Realom za Dijaza i želi Odriozolu, na meti i reprezentativac Turske

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 09:10

Rosoneri aktivno rade na jačanju tima za Ligu šampiona

Odlasci Đanluiđija Donarume i Hakana Čalhanoglua ozbiljno su razočarali navijače Milana, zbog čega klupska vrhuška intenzivno radi na jačanju redova za prvo učešće u Ligi šampiona posle sedam godina.

Pregovori između Milana i Real Madrida za novu pozajmicu Braima Dijaza idu u pravom smeru i blizu su završetka. Španski ofanzivni vezista želi što pre da razreši pitanje svoje budućnosti i o tome je govorio otvoreno i direktno za madridsku Marku.

Izabrane vesti

“Nadam se da će sve biti rešeno uskoro. Proveo sam lepo vreme u Madridu i srećan sam u Milanu, gde smo postigli cilj i mogu slobodno da kažem da mi je bilo super tamo“, izjavio je Dijaz.

Subota, 21.00: (1,55) Italija (3,80) Austrija (7,00)

Italijanski mediji tvrde da razgovori Paola Maldinija i nekadašnjeg mu trenera Karla Anćelotija uveliko teku i poslednji korak ka realizaciji pozajmice je visina obeštećenja na ime transfera. Rosoneri bi hteli da Dijaza dovedu na pozajmicu s opcijom otkupa, dok Real insistira da se u dogovor ubaci i povratna klauzula. Otkupna klauzula trebalo bi da bude oko 20.000.000 evra.

Nije samo Dijaz, Milan sa Realom preko stare veze Maldini – Anćeloti pokušava da završi još neki transfer. Nedavno se pominjao Dani Sebaljos kao zamena za Hakana Čalhanoglua, a sada je u igri i Alvaro Odriozola da bude konkurencija Davideu Kalabriji. Podsetimo, iz Reala je put Milana krenuo i Teo Ernandez koji je u prošloj sezoni bio među najboljim igračima Rosonera.

U Milanu očigledno vole da kupuju iz probranog kruga timova, pošto je nova meta iz Lila odakle je nedavno stigao golman Majk Menjan. Naime, predmet interesovanja ljudi iz Milana je turski polušpic Jusuf Jazidži. Rosoneri su i dalje u potrazi za mladim napadačem koji bi mogao da uči od Zlatana Ibrahimovića, a pošto je Dušan Vlahović sve dalje od transfera na San Siro, interesantan je Jazidži koji, doduše, nije špic.

Jazidži je u dresu šampiona Francuske postigao 14 golova na 42 utakmice u svim takmičenjima tokom svoje debitantske sezone i bio jedan od najboljih igrača Doga. Između ostalog Jazidži je postigao i het-trik protv Milana na San Siru u Ligi Evrope novembra prošle godine.

Lil za Jazidžija traži minimum 20.000.000 evra, s obzirom da je prošle godine stigao za 17.500.000 iz Trabzona. U Italiji čak kruži priča da je turski reprezentativac jako zainteresovan za transfer na San Siro.



tagovi

Milanletnji prelazni rok 2021Braim DijazJusuf JazidžiAlvaro OdriozolaDani Sebaljos

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara