Milan Borjan brani penal Dolevu Hazizi (©MN Press)
Milan Borjan brani penal Dolevu Hazizi (©MN Press)

Milan Borjan ima priliku da se osveti Makabiju

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.08.23. | 12:51

Golman Slovana na pozajmici iz Crvene zvezde prošle godine je eliminisan od strane tima iz Haife iz borbe za Ligu šampiona

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona okupiće slovačkog prvaka Slovan i izraelskog Makabi Haifu. Tim iz Bratislave eliminisao je Zrinjski iz Mostara с ukupnim rezultatom 3:2 i stigao ovako daleko, dok je Makabi preokrenuo zaostatak u prvoj utakmici protiv moldavskog Šerifa i naposletku pobedio zbirno sa 5:2.

Nebesko-plavi su savladali prepreku u drugom pretkolu u vidu prvaka Bosne i Hercegovine. Trijumf u Mostaru protiv Zrinjskog sa 1:0 osigurao je mirniji revanš, ali nisu u Slovanu mogli da se opuste. Posle vođstva od 2:0 Zrinjski je u finišu izjednačio i uneo pometnju, koja nije kulminirala. Remi nije sprečio prolaz Slovana.

Izabrane vesti

S druge strane, prošlogodišnji učesnik grupne faze Lige šampiona imao je velikih poteškoća protiv Šerifa. Poražen je u Tiraspolju, a potom u Haifi pobedio taman toliko da meč odvede u produžetke. U dodatnih pola sata Makabi je dva puta matirao Moldavce i trasirao put u treću rundu.

20.30: (3,25) Slovan Bratislava (3,35) Makabi Haifa (2,25)

Pobednik predstojećeg dvoboja igraće u plej-ofu evropske elite za ulazak u grupnu fazu protiv švajcarskog prvaka Jang Bojsa. Ukoliko najbolji tim Slovačke ne uspe u obračunu sa četom iz Haife, borio bi se za plasman u grupe Lige Evrope sa boljim iz sukoba Rakov - Aris Limasol. Posle izbacivanja Zrinjskog, puleni Vladimira Vajsa dočekali su Banjsku Bistricu u ovogodišnjoj domaćoj premijeri tokom vikenda. U Bratislavi je, međutim, Dukla posle remija 2:2 uspela da dođe do boda. U ovom duelu, trener Vajs je dao prednost igračima koji ne igraju redovno u evropskim takmičenjima.

Dva dana pre duela sa Haifom klub je prijavio 17.000 prodatih karata. Kao i protiv Zrinjskog očekuje se stadion Tehelne pole bude rasprodat. Navijači Makabija će nedostajati u Bratislavi. UEFA ih je kaznila zabranom odlazaka na gostovanja zbog nereda.

"Pred nama je odličan protivnik sa jakim ličnostima. Pokušaćemo da ostvarimo rezultat koji će nam dati šansu za revanš. Moramo dobro taktički da se pripremimo. Radujemo se meču, daćemo sve od sebe", izjavio je Vladimir Vajs.

Kadrovska situacija u sastavu Slovana je odlična, ali kormilaru će da fali Vladimir Vajs mlađi, koji je suspendovan zbog kartona.

"Moraćemo da ga zamenimo", rekao je trener.

----------

Utakmicu Slovan Bratislava - Makabi Haifa možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com uz besplatnu registraciju.

----------

Makabi Haifa je jedan od najvećih klubova u Izraelu, koji ima 15 titula u vitrinama. Igrala je tri puta u grupnoj fazi Lige šampiona, a poslednji put prošle godine, što nijednoj ekipi iz Izraela do sada nije uspelo. Na putu do elite Makabi je kao poslednju prepreku prošlog leta eliminisao Crvenu zvezdu, sa Milanom Borjanom na golu.

Na početku nove sezone Borjanu u Bratislavi ide dobro. Došao je na jednogodišnju pozajmicu iz redova beogradskih crveno-belih pošto mu je novi kormilar Zvezde Barak Bahar, inače isti onaj koji je eliminisao srpski klub sa Makabi Haifom, rekao da je prokobrojan. Do sada nije napravio značajniju grešku, sačuvao je klub nekoliko puta. Pogotovo u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na gostovanju Esperanžu u Luksemburgu, gde se Slovan mučio, a Borjan odbranio penal.

"Doveli smo Borjana da iskustvom i kvalitetom pomogne timu, jer nam je to potrebno. Ima ogromno iskustvo iz reprezentacije Kanade i iz velikog kluba kakav je Crvena zvezda. Verujem da će biti od velike koristi i da će doneti mir u tim", rekao je trener Slovana Vladimir Vajs po dolasku nove jedinice.

Borjan je u karijeri više puta slavio plasman u grupe Lige šampiona i Lige Evrope, i vredeće svaki cent ako i sa Slovanom bude inspirisao uspeh. U 3. kolu ima priliku da odagna loše uspomene na Makabi iz prošle sezone. Ako i Slovan savlada izraelsku prepreku, obezbediće učešće barem u grupi Lige Evrope.

--------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

--------------------

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Kopenhagen - Sparta Prag 0:0

Rakov - Aris Limasol 2:1 (1:0)

/Kočergin 7, Pjasecki 63pen - Majambela 88/

PSV Ajndhoven - Šturm 4:1 (3:1)

/Babadi 4, De Jong 22, 32, Sangare 73 - Stanković 40/

Ki Klaksvik - Molde 2:1 (0:1)

/Frederiksberg 64, 86 - Ejkrem 49/

Braga - TSC 3:0 (2:0)

/Bruma 17, Pici 19, Đalo 87/

Olimpija Ljubljana - Galatasaraj 0:3 (0:1)

/Akturkoglu 9, Mertens 48, Dervišoglu 90+1/

Sreda

20.00: (3,60) Panatinaikos (3,35) Olimpik Marselj (2,10)

20.30: (3,25) Slovan Bratislava (3,35) Makabi Haifa (2,25)

20.45: (1,53) Glazgov Rendžers (4,20) Servet (6,25)

Odloženo

AEK - Dinamo Zagreb

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaSlovan BratislavaMakabi HaifaMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara