Nikola Vlašić (©AFP)
Nikola Vlašić (©AFP)

Milan našao zamenu za Čalhanoglua: Pred vratima San Sira hrvatski vezista od 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 11:36

Transfer blizu realizacije

Za srce je ugrizao Hakan Čalhanoglu navijače Milana odlukom da potpiše za gradskog rivala Inter, ali izgleda da se kod rukovodećih kadrova Rosonera intenzivno radi na dovođenju zamene zbog koje bi brzo trebalo da se zaboravi na Turčina.

Prema informacijama eksperta za ruski fudbal, analitičara uglednih medija Artura Petrosjana, Milan je na pragu dovođenja Nikole Vlašića iz moskovskog CSKA! Pregovori između Milana i Moskovljana navodno su u poodmakloj fazi, a Petrosjan navodi da je vicešampion Italije za realizaciju transfera spremio 25.000.000 evra, plus bonuse.

Izabrane vesti

22.00: (8,00) Valur (5,30) Dinamo Zagreb (1,30)

Vlašić je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih igrača Armejaca. Postigao je 12, namestio još šest golova, ali je kod Viktora Gončarenka i kasnije njegovog zamenika Ivice Olića bio čovek za sve jer je pokrivao gotovo sve pozicije u napadačkoj polovini terena. Prema fudbalskim kvalitetima i prirodnoj poziciji na terenu bio bi direktna zamena za "izdajnika" Čalhanoglua.

Hrvatski reprezentativac je u CSKA stigao leta 2018. godine iz Evertona, a pošto je već u debitantskoj sezoni ostavio dobar utisak ruski velikan ga je otkupio za blizu 16.000.000 evra, kada je potpisao ugovor do juna 2024. Sada bi mogao da napravi veliki iskorak u karijeri i ponese veliku odgovornost na novoj adresi.

Ako do transfera dođe postaće saigrač Anta Rebića, s kojim deli dobro i zlo u hrvatskoj reprezentaciji. Ujedno će biti i sedmi različiti hrvatski fudbaler koji je u prethodnih pet godina nosio dres Rosonera. Niz je počeo od Marija Pašalića 2016, nastavio se s Nikolom Kalinićem, pa Ivanom Strinićem i Alenom Halilovićem, do Anta Rebića i poslednjeg u nizu – Marija Mandžukića. Svakako najveće hrvatsko ime u Milanovoj istoriji je Zvonimir Boban.

Milan je u dosadašnjem prelaznom roku kupio golmana Majka Menjana iz Lila za 13.000.000 evra, te otkupio Sandra Tonalija od Breše za 7.000.000 i Fikaja Tomorija od Čelsija za gotovo 30.000.000 evra. Otišli su Dijego Laksalt u moskovski Dinamo, Čalhanoglu u Inter, a Mandžukić i Đanluiđi Donaruma su kao slobodni igrači napustili San Siro.



tagovi

MilanNikola Vlašićletnji prelazni rok 2021CSKA Moskva

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara