Alesandro Florenci (Foto: Reuters)
Alesandro Florenci (Foto: Reuters)

Milan se nije dogovorio sa Junajtedom, poslovaće sa Murinjom: Evropski šampion Florenci na San Siru

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 16:59

Portugalski stručnjak ne računa na iskusnog beka, pa je bivši kapiten dobio dozvolu da se preseli u Milano

Hteo je Milan da vrati Dioga Dalota, ali nije uspeo da se dogovori sa Mančester junajtedom oko nove pozajmice. Tako se okrenuo ka Alesandru Florenciju i na pragu je postizanja dogovora sa Romom, prenosi Đanluka Di Marcio.

Desni bek Vučice se seli na novu pozajmicu. Minulu sezonu je proveo u Pari Sen Žermenu, koji je ipak odlučio da ga ne zadrži. Sveci su umesto Italijana doveli Ašrafa Hakimija iz Intera za 60.000.000 evra. Ni Žoze Murinjo ne računa na njegove usluge, pa ponovo odlazi iz kluba u kojem je ponikao.

Izabrane vesti

Milan će ga takođe pozajmiti, ali će imati mogućnost da otkupi njegov ugovor od Rome po isteku kratkoročne saradnje. To pravo bi pod određenim okolnostima moglo da se pretvori u obavezu. Rimljani su hteli da prodaju iskusnog beka, koji je ugovorom vezan za klub do leta 2023. godine, ali su na kraju pristali da ga puste po pomenutoj formuli, ostalo je još da se dve strane dogovore oko cifre mogućeg otkupa.

Sam fudbaler je pristao da se preseli na San Siro, već razmišlja o sezoni u dresu Rosonera, a navodno želi i da se odrekne broja 24, kako bi okrenuo novi list.

Milan se odlučio za Florencija pošto nije uspeo da postigne dogovor sa Mančester junajtedom oko nove pozajmice za Dioga Dalota. Đavoli su tražili 4.000.000 do 5.000.000 evra, što Rosoneri nisu bili spremni da plate. Opcija je bio i Alvaro Odriozola, ali nije pronađen zajednički jezik sa madridskim Realom.

Milan je ovog leta već potrošio 58.100.000 evra. Otkupio je Fikaja Tomorija od Čelsija za polovinu te sume, angažovao je Majka Menjana iz Lila za 13.000.000 evra, kao i Fode Balo Turea za 5.000.000 evra. Olivije Žiru je Plavcima plaćen simboličnih 1.000.000 evra, dok je od Breše otkupljen i ugovor talentovanog Sandra Tonalija za 6.900.000 evra. Izdvojena su i 3.000.000 evra za novu pozajmicu Brahima Dijaza.

Od prodaja je inkasirao svega 3.500.000 evra i to su Rosoneri zaradili od odlaska Dijega Laksalta (Dinamo Moskva), dok su kao slobodni igrači klub napustili Hakan Čalhanoglu (Inter), Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Mario Mandžukić (bez kluba) i Antonio Donaruma (bez kluba). Brojni igrači su otišli na pozajmice poput Matije Kaldare (Venecija) i Lorenca Kolomba (SPAL).



tagovi

Alesandro FlorenciDiogo DalotMilanletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara