Samjuel Čukvueze (Foto: Reuters)
Samjuel Čukvueze (Foto: Reuters)

Milan u sprintu: Čukvueze sedmo pojačanje Rosonera, ukupan ceh blizu 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.07.23. | 02:35

Italijanski tim blizu da reši višegodišnji problem na desnom krilu

Jedno pojačanje još nije ozvaničeno, drugo je već na putu. Dok se Noa Okafor priprema za lekarske preglede i potpis ugovora sa Milanom, Rosoneri uveliko rade na dovođenju još jednog novajlije, sedmog od početka prelaznog roka. I vrlo su blizu da zatvore posao.

Kako pišu gotovo svi relevantni mediji, italijanski klub bi u narednim danima trebalo da pojača Samjuel Čukvueze, budući da je Milan posle višenedeljnih pregovora konačno blizu da posao sa Viljarealom zaključi na najviše 28.000.000 evra.

Izabrane vesti

Zahtev Žute podmornice na početku pregovora bio je 40.000.000 evra, što su na San Siru smatrali neprihvatljivom cifrom za fudbalera koji je u julu ušao u poslednju godinu ugovora. Svakodnevnim kontaktima čelnici milanskog kluba obarali su cenu da bi je na kraju – prepolovili.

Pregovaračke sposobnosti omogućile su im da ubede Viljareal da pristane na fiksni iznos od 20.000.000 evra – mada Đanluka Di Marcio tvrdi da će pokušati da još malo snize cenu - dok bi im ostalih 5.000.000 do 8.000.000 evra pripalo kroz bonuse. O tome će dve strane pregovarati u narednim danima, s tim da se čelnicima Rosonera žuri da posao zaključe već početkom naredne nedelje kako bi Čukvueze otputovao sa klubom na američku turneju.

Ukoliko se nešto u međuvremenu ne izjalovi, Milan će sa Čukvuezeom rešiti dugogodišnji problem na desnom krilu. Prethodnih sezona bila je to jedna od najslabije pokrivenih pozicija u timu Stefana Piolija, na tom delu terena u poslednje dve sezone smenjivali su se Aleksis Salemakers i Žunior Mesijas i u pomenutom periodu zbirno postigli 18 golova. Čukvueze je sam postigao dva više za isti period, pride upisao i 13 asistencija.

Dolazak Nigerijca značio bi da je Milan popunio ostao bez slobodnih mesta za igrače izvan Evropske unije, što bi ujedno značilo da Daiči Kamada sa kojim već nedeljama imaju postignut dogovor te Medi Taremi na čijem su dolasku radili sa Portom definitivno otpadaju.

Rosoneri su do sada već predstavili petoricu novajlija: Kristijana Pulišića (Čelsi), Rubena Loftusa Čika (Čelsi), Tidžanija Rejndersa (AZ Alkmar), Marka Sportijela (Atalanta) i Luku Romera (Lacio). Koliko sutra će i Okafora. Svu šestoricu zbirno dovela je za oko 70.000.000 evra. Sa Čukvuezeom ceh u letnjem prelaznom roku će skočiti na blizu 100.000.000 evra.

Dve trećine pomenute sume Milan će pokriti prodajom Sandra Tonalija (64.000.000 evra bez bonusa). Kada je odlučio da proda jednog od simbola ekipe Njukaslu, prethodno otpustio i legendu Paola Maldinija, činilo se da će Milan napraviti nekoliko koraka unazad u upropastiti sve ono dobro što je uradio u prethodne tri sezone. Ipak, direktorski tandem Žofri MonkadaĐorđo Furlani je u samo prve tri nedelje prelaznog roka popunio gotovo sve kritične pozicije u timu iz prethodne sezone, i to uz prihvatljiv minus u kasi.

Očekuje se pride još odlazaka sa San Sira. Ponude ima Fode Balo Ture (Bolonja, Fulam), radi se na rastancima sa Antom Rebićem, Divokom Origijem, Torino je pokazao interesovanje za Žuniora Mesijasa… S druge strane, plan je da Milan pojača i konkurenciju na bekovskim pozicijama (Rikardo Kalafjori levo, Vilfird Singo desno).


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Samjuel ČukvuezeMilanTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara