Paolo Maldini (AFP)
Paolo Maldini (AFP)

Milanove mete za budućnost - sijaset tinejdžera i Darvin Nunjez

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 20:55

Maldini je napravio nekoliko odličnih poslova prošlog leta i krenuće sličnim stopama i predstojećeg, ali Liga šampiona koju Milan cilja ipak zahteva dovođenje gotovih proizvoda

Milan krupnim koracima gazi ka povratku u Ligu šampiona. Poslednjih godina odvika je svoje navijače od elitnog takmičenja, a priče o skromnom budžetu postale su svakodnevnica. Međutim, Rosoneri su ako izuzemo prošlo leto (oko 29.000.000 evra izdataka na pojačanja) poslednjih godina ugalvnom ozbiljno trošili. Pretprošlog leta preko 110.000.000, u dva navrata pre toga približavali se cifri od 200.000.000 evra. Reklo bi se uglavnom nepromišljeno potrošen novac jer su rezultati konstantno izostajali.

Ova sezona je pokazala da proračunata i mudra ulaganja mogu dati znatno više prosperiteta od onih basnoslovnih. Takava transfer politika će i predstojećeg leta biti u glavi Paola Maldinija koji će prevashodno ulagati u mladost, iako će gotovo izvesno učešće u Ligi šampiona obavezati italijanskog velikana da se isprsi za neka već dokazana pojačanja.

Izabrane vesti

(1,83) Deportivo Kali (3,35) Deportivo Pasto (4,20)

Milan je jedan od klubova kojima se ozbiljno dopada ono što u aktuelnoj sezoni radi Dušan Vlahović. Pisalo se već o tome da bi trener Stefano Pioli mogao da dobije poklon za plasman u evropsku A produkciju u vidu supertalentovanog srpskog napadača. Radi se na otkupu Fikaja Tomorija, ali je Milanov skauting tim ponovo raspleo mrežu po Evropi, a klub označio nekoliko meta za predstojeći prelazni rok.

Za početak, najzvučnije ime je svakako Darvin Nunjez, fudbaler slične tržišne vredosti kao Vlahović. U prvoj sezoni u Benfici sa četiri ligaška gola i sedam asistencija možda nije eksplodirao kako se očekivalo, ali on poput Vlahovića u narednim sezonama tek treba da dosegne fudbalski zenit. Sigurno je samo da Milan neće moći da potpiše obojicu.

Na listi želja je još par zanimljivih, niskobudžetnih meta, koje su namirisali skauti Milana. Isti oni koji su početkom sezone bez obeštećenja doveli Pjera Kalulua iz Liona, odnosno Aleksisa Salemakersa iz Anderlehta za svega 3.500.000 evra. Sada im je za oko zapao 19-godišnji čuvar mreže Genka Marten Vandevord. Kako Mino Rajola svojim menadžerskim trikovima otežava pregovore o produžetku saradnje sa Đanluiđijem Donarumom, u Milanu spremaju alternative. U red već dokazanih Majka Menjana (Lil), Huana Musoa (Udineze) i Pjerluiđija Golinija (Atalanta), stao je mladi Belgijanac.

Na poziciji centralnog veziste Rosoneri su se zagledali u kapitena U17 ekipe Borusije iz Dortmunda Vaska Valca, koji je takođe na radaru Barselone. Gazeta sumnja da će Maldini pokušati da sporvede identičnu akciju kao sa Kaluluom i da Nemca kojem ugovor ističe ovog leta, dovede bez ulaganja. Za kraj, na listi želja je i 18-godišnji štoper Fortune Dizeldorf Đamil Zibert. Nije se 193 centimetra visoki defanzivac naigrao fudbala u Cvajti za klub sa kojim je potpisao ugovor do 2024. Provejava tu još imena poput Nantovog Imrana Louze, Veroninog Matea Lovata...

Dakle, drugoplasirani tim Serije A je označio mete za letnji prelazni rok, ali one uglavnom predstavljaju zalog za budućnost. Liga šampiona u koju planiraju da se vrate početkom naredne sezone, zahtevaće ozbiljnija imena.


tagovi

Paolo MaldiniMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara