Aster Vranks i Seržinjo Dest (AFP, Reuters)
Aster Vranks i Seržinjo Dest (AFP, Reuters)

Milanovo iznenađenje za kraj letnje pijace: Stižu belgijski vezista i bek Barselone

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 21:17

Rosoneri iznenada odlučili da dovedu još jedno pojačanje

Milan je ušao u prelazni rok sa namerom da se pojača na četiri pozicije: Špic, ofanzivni vezni, zadnji vezni umesto Kesija i štoper umesto Romanjolija.

Posle višemesečne potrage, pregovora, propuštenih i izgubljenih šansi, Milan će završiti letnju pijacu sa pojačanjima na sve četiri tražene pozicije plus na još jednoj koja se otvorila izenanada.

Izabrane vesti

Podsetimo, u špic je došao Divok Origi kao slobodan igrač iz Liverpula, Šarle De Ketelare iz Briža je stigao kao kapitalac na poziciji „trekvartsite“ a Rosoneri su u finišu prelaznog roka rešili i pitanja zadnjeg veznog i štopera. Prvo je na štopersko mesto sleteo Malik Tjao iz Šalkea, a danas je na poziciji zadnjeg veznog dgovoren transfer Astera Vranksa (19) iz Volfzburga. Nemci su prihvatili pozajmicu od 2.000.000 evra s pravom otkupa za 12.000.000 evra. Belgijanac je večeras sleteo u Milano, sutra slede lekarski pregledi i potpis petogodišnjeg ugovora vrednog 1.500.000 evra po sezoni.

A Milan je za kraj pijace spremio iznenađenje!

Poslednje pojačanje Rosonera ovog leta će biti desni bek Seržinjo Dest iz Barselone. Katalonski klub je celo leto pokušavao da se reši Holanđanina, nudio ga Mančester Junajtedu u trampi za Arona Van Bisaku ali su Crveni đavoli odbili. Nakon što se juče Rosonerima povredio Alesandro Florenci (dva meseca pauze), bili su prinuđeni da krenu u potragu za desnim bekom. Raspitivali su se u Real Madridu za Alvara Odriozolu ali su se na kraju ipak odlučili za Desta. Dogovoraju se poslednji detalji oko pozajmice s pravom otkupa.

Dest je pre dve godine stigao u Barsu iz Ajaksa za 21.000.000 evra nakon što je odbio Bajern ali se nije proslavio u Kataloniji. Odigrao je 72 utakmice i postigao dva gola uz pet asistencija. Dolaskom Ćavija na klupu Barse je izgubio mesto u timu. U milanu ga čeka konkurencija u vidu Davidea Kalabrije i pomenutog Florencija.


tagovi

Aster VranksSeržinjo DestLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara