Alesio Romanjoli (Foto: Reuters)
Alesio Romanjoli (Foto: Reuters)

Milanu preti još jedan gubitak: Romanjoli sanja prelazak u Lacio

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 17:19

Doskorašnjem kapitenu Rosonera na kraju sezone ističe ugovor

Hakana Čalhanoglua i Đanluiđija Donarumu već je "poklonio", Frank Kesi takođe preti da ode bez obeštećenja, no ni tu nije kraj mukama sportskog sektora Milana. Istim putem mogao bi da krene i – Alesio Romanjoli.

Visoki štoper je ovog jula ušao u poslednjih godinu dana ugovora sa Milanom, a verovatnoće da nastavi saradnju sa Rosonerima su vrlo male. U poslednjih osam meseci Romanjoli je prošao put od kapitena tima do Tomorijeve i Kjerove rezerve, pa su izgledi da će narednog leta napustiti klub kao slobodan igrač sve veći.

Izabrane vesti

O takvom scenariju u današnjem izdanju piše i Republika. Naime, rimski list navodi da Romanjoli mašta o transferu u Lacio, jer iako je prošao mlađe kategorije Rome, potom nastupao i za prvi tim Vučice, nikada nije krio privrženost Bjankoćelestima.

Pride, napominje Republika, Lacio traga za još jednim štoperom kako bi novom treneru Mauriciju Sariju doneo opciju više u srcu odbrane, jer Luiz Felipe je sklon povredama, Stefana Radua polako stižu godine, a Patrik je daleko od poverljivog defanzivca.

Morao bi Romanjoli da podnese i žrtvu, pošto Lacio ne bi mogao da mu ozbezbedi 3.500.000 evra godišnje, koliko ima u Milanu, ali pomenuti izvor ističe da bi 26-godišnji pristao na smanjenje plate samo kako bi potpisao za klub za koji navija još od malena.

Možda već u januaru, jer u Milanu bi da povrate makar deo od 25.000.000 evra, koliko su pre šest godina Romi platili za Romanjolija, ali je mnogo realnije da se transfer dogodi na kraju sezone, ako do njega uopšte dođe. Posebno ako znamo koliko Klaudio Lotito ne voli da zavlači ruku u džep za pojačanja.


tagovi

Alesio Romanjoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara