Tomas Miler (©Reuters)
Tomas Miler (©Reuters)

Milerovih 600 u bavarskom dvoboju

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 10:17

Bajern gostuje Augzburgu u sklopu 12. kola Bundeslige

Bundesliga se posle reprezentativne pauze vraća na meni bavarskim okršajem. I, naravno, ne čudi što je u njemu Bajern favorit. Minhenski velikan namerava da još više osigura svoju poziciju na vrhu tabele protiv lokalnog rivala. Ako uspe da pobedi Augzburg u njegovom domu, privremeno će steći sedam bodova prednosti u odnosu na trenutno drugoplasirani Dortmund, koji svoj meč 12. runde prvenstva Nemačke igra u subotu sa Štutgartom.

20.30: (14,0) Augzburg (8,00) Bajern (1,20)

Izabrane vesti

Bajern je pre dve nedelje izvojevao veoma važnu pobedu nad Frajburgom, ukupno četvrtu uzastopnu ligašku, i jasno nagovestio svima da ide u pravom smeru ka odbrani titule. Do kraja jesenjeg dela Robert Levandovski i drugovi žele da stvore što veću distancu od rivala, o čemu svedoči demonstracija nadaleko poznatih dominantnih elemenata u proteklom periodu.

Čak i posle dva neuspeha, poraza u ligi od Ajntrahta u Minhenu i debakla protiv Menhengladbaha u DFB kupu, momci Julijana Nagelsmana nisu pokazali znake utučenosti. Mašina je nastavila da gazi. Inače, Bajern je na sedam od devet ovosezonskih pobeda u Bundesligi slavio sa barem dva gola razlike. "Večiti" prvak Nemačke nije imao problema u Ligi šampiona, gde je sa maksimalnim učinkom već izborio prolaz dalje, tako da može da se fokusira na domaću scenu do božićnih praznika.

-----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Dok će utakmica u Augzburgu za mnoge da bude samo odrađivanje posla, ona će biti posebna za Tomasa Milera. Polivalentni as Bavaraca odigrao je 599 takmičarskih utakmica za Bajern i večeras bi trebalo da 600. put obuče dres minhenskog velikana. U Bundesligi je odigrao 394 mečeva, u Ligi šampiona 128, a u DFB Pokalu 60. Ima i još 17 utakmica u drugim takmičenjima, a sve u svemu, biće mu u Augzburgu 710. takmičarska utakmica, jer je Miler 110 puta branio boje Nemačke reprezentacije.

Uključujući jedan meč u Kupu, Bajern je srušio Augzburg ukupno 11 puta u prethodnih 13 duela. Domaćin je ostvario samo jednu pobedu na pet poslednjih ligaških mečeva.


tagovi

BundesligaBajern MinhenaugzburgTomas Miler

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara