(@MN Press)
(@MN Press)

Miletić i Ostojić tandem posle tri godine

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.10.21. | 09:47

Partizan protv srpskoligaša Trajala počinje takmičenje u Kupu Srbije (16.30, TV Arena sport 1)

Ranije od predviđenog otvara Partizan kancelariju u Humskoj. Za crno-bele je reprezentativna pauza trajala samo deset dana, koliko je prošlo od gostovanja Napretku do današnjeg susreta sa još jednim kruševačkim timom, pošto na početku takmičenja u Kupu Srbije na Topčidersko brdo dolazi Trajal (16.30. TV Arena sport 1).

Duel sa liderom Srpske lige „Istok“ ima višestruki značaj u notesu Aleksandra Stanojevića: pobedom želi da krene ka prvom trofeju u povratničkom mandatu (kraći put do slavlja u odnosu na prvenstvo), napravi dobru uvertiru za nastavak trke za bodove (u nedelju na istom mestu na programu je utakmica sa Radnikom) i u odsustvu reprezentativaca (Bibars Natho, Aleksandar Šćekić, Igor Vujačić, Nikola Terzić) i rekonvalescenata (Nemanja Jović) proba igrače skromnije minutaže u dosadašnjem delu sezone. Meč sa Trajalom idealna je prilika da se na štoperskim pozicijama spoje Nemanja Miletić i Bojan Ostojić, a kako stvari stoje baš će dvojica iskusnih defanzivaca zaigrati ispred golmana Nemanje Stevanovića.

Izabrane vesti

Bude li tako, kuriozitet će predstavljati činjenica da će to biti prva utakmica na kojoj će se Miletić i Ostojić zajedno pojaviti u srcu odbrane posle tri godine. Prethodno su činili tandem 26. septembra 2018. na gostovanju Kolubari, za vreme trenerskog mandata Zorana Mirkovića. I tad je na „meniju“ bila prva runda kupa, a Parni valjak asistencijama Slobodana Uroševića (Nemanji Nikoliću i Arminu Đerleku) neokrznut prošao kroz Lazarevac (2:0), najavivši epilog iz maja naredne godine kad je na terenu najvećeg rivala podigao poslednji trofej. Meč sa „rudarima“ ostao je evidentiran u arhivi kao poslednji na kome su Ostojić i Miletić igrali zajedno štopere, iako je zamisao ljudi iz kluba bila da duže vremena budu partneri u odbrani, kao što je i bilo u vreme šefovanja Miroslava Đukića.

U međuvremenu je Miletić silom prilika preseljen na poziciju desnog beka i vrlo retko se vraćao unutra, Ostojić izgubio mesto startera (menjali ga Mark Valijente ili Svetozar Marković) sve dok ga nije rehabilitovao Savo Milošević. Miletić tad uveliko bio uz aut-liniju, a kasnije je bivši član Borca i Vojvodine otišao u Saudijsku Arabiju, pa nije ni bilo prilike da igraju zajedno. Ove srede ona se ukazala usled činjenice da se Igor Vujačić tek vraća sa reprezentativnih obaveza (dva meča za Crnu Goru), te da je Siniša Saničanin odradio samo nekoliko treninga posle preležanog virusa korona. Kako drugih opcija stručni štab nema, jedino logično deluje da spoji fudbalere koji su van terena veliki prijatelji, a pokazalo se da se i na njemu razumeju.

Ruku na srce, Miletić i Ostojić ne bi smeli da imaju previše posla. Ipak je Partizan prvoplasirani tim elitnog, a Trajal trećeligaškog ranga. Između njih je smešten 31 tim i teško je očekivati da autsajder pravi probleme odbrani ekipe koja u prethodnom izdanju kupa nije primila gol (pa ipak ostala bez nagrade), a na stadionu u Humskoj primila samo sedam pogodaka na poslednjih 20 takmičarskih susreta.

Doza opreza je, ipak, primetna.

„Svima je jasno da popravnog nema“, upozorava Aleksandar Stanojević, trener crno-belih. „Igramo važnu utakmcu, eliminacionu. Igračima govorim da njenu važnost možemo da shvatimo tek ako, ne daj bože, izgubimo. Zamislite scenario da ispadnemo iz kupa posle prvog meča... Zato izlazimo u najjačem mogućem sastavu u ovom trenutku, pripremili smo se maksimalno, analizirali rivala, čak i individualno, uradili sve što je do nas“.

KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

14.00: (1,95) Radnik (3,45) Radnički K. (4,00)

16.30: (1,08) Partizan (12,0) Trajal (23,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara