©MN Press
©MN Press

Milinković Savić: Opet bih probao isto, obećavam pravog Sergeja

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 16:12

„Izgubili smo dva boda sa Kamerunom i nadam se da će se sada okrenuti na našu stranu. Da posle Švajcarske svi budu zadovoljni. Mi i srpski narod“, rekao je vezista na konferenciji

Zbog šampionske tradicije u mlađim selekcijama, kvaliteta koji poseduje i učinka u klupskom fudbalu, Sergej Milinković Savić je od prve pojave u reprezentaciji bio igrač pod većim pritiskom i od kojeg se s pravom uvek očekuje više.

Protiv Brazila je bio nevidljiv kao i ostatak ekipe, delom i zbog povrede zgloba u trećem minutu. Protiv Kameruna je opet slabo počeo a onda proigrao. Iznudio je faul posle kojeg je pao gol, postigao je drugi gol lepim udarcem sa distance i imao bitnu ulogu u akciji kod trećeg. Još dva puta je bio u dobrim situacijama ali nije dobio loptu od Aleksandra Mitrovića.

Izabrane vesti

Baš zbog kvaliteta, inteligencije i sportskog bezobrazluka koji poseduje u igri, zapamtio mu se i onaj pokušaj loba na 3:1 posle kojeg smo ubrzo primili dva gola.

„Da je bilo 0:0, isto to bih uradio. Tako je lopta padala i imao sam utisak da bi me stigao njihov levi bek. Nije to bio nikakav pad koncentracije, pa da sam pokušavao da uradim nešto nerealno. Uvek bih tako postupio“, rekao je stariji od braće Milinković Savić na konferenciji za medije.

Osećaš li pritisak pred Švajcarsku?

„Bio je pritisak i prošlu utakmicu. Znamo kako da reagujemo i da maksimalno ozbiljno pristupimo. Ne osvrćemo se unazad i šta je bilo pre. Moramo da damo sve od sebe i da pobedimo. Ne mislim da će biti toliko emotivno jer je Švajcarska u pitanju. Na nama je da krenemo hrabro i snažno od prvog minuta. Da pokažemo da smo došli da uzmemo tri boda i da prođemo dalje“.

Da vam je neko ranije ponudio da za osminu finala morate da pobedite Švajcarsku da li biste prihvatili?

„Veliki je to put bio od prvog dana. Želeli smo da se kvalifikujemo i uspeli smo. Kad smo videli protivnike i raspored, znali smo da će dosta toga da zavisi od poslednje utakmice“.

Kakva je situacija sa povredom?

„Zglob je mnogo bolje. Taj problem sam imao od utakmice sa Brazilom. Ali radio sam svaki dan terapije sa momcima i ide nabolje. Imao sam posebnu traku na nozi u meču protiv Kameruna. Sada je dosta bolje i biću spreman za Švajcarsku“.

Možemo li da očekuje Sergeja u nekom od izdanja iz Lacija i kako vidite igru veznog reda.

„Obećavam da možete da očekujete pravog Sergeja na sredini terena. Svi znaju koliko je važna utakmica. Moramo biti spremni i da se nadamo pobedi. Vezni red je uglavnom srce svake ekipe i trudimo se da damo maksimum. Protiv Brazila nije bilo kako smo želeli. Protiv Kameruna smo dobro igrali, propustili prilike i velika je šteta za neiskorišćene šanse. Vezni red ide u dobrom pravcu i želimo da to pokažemo na sledećoj utakmici“.

Očekujete li i da vas sreća malo pogleda?

„Izgubili smo dva boda sa Kamerunom i nadam se da će se sada okrenuti na našu stranu. Da posle Švajcarske svi budu zadovoljni. Mi i srpski narod“.

O atmosferi u reprezentaciji i da li je istina da posetioci po hotelu i prijatelji FSS-a remete mir reprezentacije.

„Iskreno nemamo preveliki kontakt sa drugima jer je tako napravljeno da smo izdvojeni. Ja nikoga i ne viđam osim saigrača. Idemo od sobe do sobe, pratimo utakmice... Juče posle naše utakmice nije bila sjajna atmosfera jer nismo pobedili ali se popravila kada smo zajedno gledali utakmicu Brazila. I dalje smo u igri što nam jako znači i digli smo glave. Jedva čekamo da dođe ta utakmica, da je pripremimo i da idemo na pobedu“, rekao je Sergej Milinković Savić.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijeSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara