Zoran Milinković (©MN Press)
Zoran Milinković (©MN Press)

Milinković vodi Lazarevčane u elitu, lider se uspavao

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 12:33

Prva lige Srbije: U sredu sedam mečeva 26. kola drugoligaškog karavana. Kragujevčani putuju u Vranje. Kolubara sa nekadašnjim trenerom Vojvodine i Partizana u najboljoj formi

Srpska fudbalska svetkovina, Večiti derbi, igra se danas na Marakani. Sve ostale utakmice su u senci duela Crvene zvezde i Partizana, ali lopta se okreće danas i u drugoligaškoj konkurenciji. Igraju se čak sedam utakmica 26. kola. Sve počinju od 16 časova.

Kolubara je ekipa koja je trenutno u najboljoj formi u Prvoj ligi Srbije. Lazarevčani su veći deo sezone odigrali toplo-hladno, ali su sada u top formi. Krajem prošle godine treći put se na kormilo Rudara vratio iskusni stručnjak Zoran Milinković, nekadašnji starteg Vojvodine i Partizana. Zeleno-crni su u seriji od pet pobeda i sada samo imaju bod zaosttaka za drugoplasiranim Kabelom. Ni lider Radnički nije više tako siguran kao pobednik ove sezone kao što se če činilo pre nekoliko nedelja.

Izabrane vesti

Lazarevčani danas imaju gostovanje u Sremskoj Mitrovici protiv „davljenika“ Radničkog koji je trenutno na mestu koje vodi u niži rang. Teško će tim iz Srema da opstane u ovom rangu takmičenja iako je pobedio na dva od poslednja tri meča.

16.00: (3,10) Radnički S. M. (3,60) Kolubara (2,00)

Kolubara je u prvom delu sezone slavila sa 1:0 pogotkom Vasiljevića iz penala u šestom minutu sudijske nadokande. Lazarevčani su većim delom šampionatu igrali tvrde utakmcie na mali broj golova, ali na poslednja tri meča u kojima je sakupljeno svih devet bodova dolazila je kombinacija GG3+.

Lider šampionata Radnički malo se uspavao, kao da je već počeo da slavi ulazak u Superligu. Četa Aleksandra Linte i dalje ima lepu prednost, ali samo bod bez postignutog gola u prethodna dva kola upalili su alarm u timu iz Šumadije pred vruće gostovanje u Vranju protiv Dinama. Domaćin i bez pomoći suspendovanog trenera Dragana Antića nije digao ruke od borbe za opstanak.

16.00: (3,50) Dinamo V. (3,05) Radnički K. (2,15)

Dinamo se ne može pohvaliti preterano uspešnom odbranom, koja je primila 40 golova, najviše u Prvoj ligi Srbije ove sezone. U prvom delu sezone Radnički je na stadionu Čika Dača pobedio sa 2:0 golovima Marka Mirića i kapitena Stevana Kovačevića.

"Dinamo je ekipa koja se grčevito bori za opstanak i koja nam sigurno neće tako lako prepustiti bodove. Namučili su nas u prošloj utakmici na “Čika Dači” i dugo nam je trebalo da ih otvorimo. To je znak da nisu ekipa za potcenjivanje, ali mi znamo šta želimo i šta se od nas očekuje, i spremni smo da to i ostvarimo“, poručuje Radovan Avram za sajt kluba.

Na spisku putnika za ovo gostovanje najverovatnije neće biti Nikole Rađena i Đorđa Maksimovića, koji će, kako stvari trenutno stoje, i ovu utakmicu propustiti zbog problema s povredama.

16.00: (1,40) IMT (4,10) Zemun (8,00)

Neizvesno bi trebalo da bude u meču ekipa iz vrha, Kabela i Žarkova, dok je IMT favorit protiv komšija, otpisanog Zemuna.


tagovi

Radnički KragujevacIMTKolubara LazarevacŽelezničar PančevoKabelRadnički Pirot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara